Siderurgiştii vor salarii mai mari cu 18 la sută

Siderurgiştii vor salarii mai mari cu 18 la sută
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Sindicatele de la ArcelorMittal Galaţi au formulat în cele din urmă o solicitare comună de majorare a salariilor în cadrul negocierilor pentru Contractul Colectiv de Muncă pe anul 2010 *

Comisia de negociere a înaintat ieri un document  administraţiei Combinatului prin care  solicită o indexare a salariilor de bază cu 18 la sută. Sindicaliştii  cer şi acordarea sporului de pericol tuturor angajaţilor care lucrează în condiţii speciale, dar vor şi alimentaţie de protecţie pentru toţi muncitorii de la Combinat.

Toate sindicatele care fac parte din comisia de negociere au subscris şi în ceea ce priveşte cererea de majorare a primelor. Ei vor o primă de vacanţă de 500 de lei, iar primele de Crăciun,  de Paşte, de Ziua Siderurgistului şi de aniversare să fie de 200 de lei.

În plus, reprezentanţii salariaţilor vor ca negocierea capitolului salarizare din Contractul Colectiv de Muncă pe anul 2010 să aibă loc cel puţin trimestrial.

Sindicaliştii au evitat să comenteze cererile înaintate, spunând că discuţiile se vor purta în cadrul negocierilor. Proxima întâlnire cu administraţia va avea loc pe 4 decembrie.

Citit 1211 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.