Cărţi funciare eliberate gratuit în județul Galați

Cărţi funciare eliberate gratuit în județul Galați
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Peste 60.000 de cărți funciare au fost eliberate, gratuit, în anul 2018, pentru proprietarii de imobile din județul Galați, prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF) 2015-2023, informează un comunicat remis de Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Galaţi.

În anul 2018, OCPI Galați a semnat contracte de finanțare cu 54 de UAT-uri, iar 40 dintre acestea au încheiat contracte de prestări servicii de cadastru general. Totodată, au fost scoase la licitație primele șase UAT-uri din județ care vor fi cadastrate integral din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014-2020, care prevede înregistrarea sistematică a imobilelor din 660 de comune din toate județele țării. Șendreni, Vânători, Frumușița, Berești Meria, Munteni și Ivești se numără printre cele 194 de UAT-uri pentru care ANCPI a inițiat procedura de licitație, precizează instituţia gălăţeană.

În prezent, trei dintre cele 65 de unități administrativ-teritoriale din județul Galați – Matca, Valea Mărului și Băleni – sunt cadastrate în proporție de sută la sută, iar în alte 60 se desfășoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, atât la nivel de UAT, cât și pe sectoare cadastrale. PNCCF este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI - peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin POR, în cuantum de 312 milioane de euro.

Citit 3718 ori Ultima modificare Joi, 24 Ianuarie 2019 17:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.