Disponibilizări colective şi în 2010

Disponibilizări colective şi în 2010
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 3.050 de gălăţeni riscă să îşi piardă  locul de muncă la finele anului * Alţi 24 vor petrece sărbătorile de iarnă cu inima strânsă: ianuarie le va aduce titlul de şomeri * Criza nu se dă dusă *

Criza nu se termină odată cu anul, aşa că puteţi să vă domoliţi încă de pe acum avântul de a vă câştiga bunăstarea mult visată în următoarele luni!

Pentru mai mult de 3.000 de gălăţeni, decembrie nu va fi deloc luna cadourilor, ci dimpotrivă:  ar putea fi luna în care îşi vor pierde locul de muncă – o situaţie deloc de invidiat, mai ales că se anunţă vremuri grele.

Printre agenţii economici care au informat de curând Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi că intenţionează să apeleze la disponibilizări colective se numără şi Profiland SRL (care ar putea renunţa la 140 dintre cei 269 de angajaţi ai săi) şi Intfor SA Galaţi, care ar putea renunţa la 170 dintre cei 428 de angajaţi.

De asemenea, potrivit informaţiilor care ne-au fost oferite de purtătorul de cuvânt al AJOFM Galaţi, Nicoleta Harţegan, SC Unicom SA a informat agenţia cu privire la intenţia sa de disponibiliza 120 dintre cei 309 angajaţi pe care îi are în prezent.

În plus, alţi 17 agenţi economici gălăţeni sau cu punct de lucru în Galaţi (Hidrotehnica SA Galaţi, Arabesque SRL, Seromgal SA, Agromec Şendreni SA, Perla Nicoreşti SRL, Altstil Construct SRL, Comtiem SRL, Vega 93 SRL, Climatec SRL, Citadina 98 SA, Security WBC SRL Galaţi, Gold Fashion Import Export SRL, Viva Construct SRL, SC Vila SA, SC Adriatica Romconstruct, Adina SRL şi Siriso Group SRL)  urmează să disponibilizeze 2.620 de angajaţi.

Potrivit estimărilor AJOFM Galaţi, în luna noiembrie rata şomajului a crescut cu 0,3 la sută, echivalând, probabil, cu alte câteva sute de gălăţeni care şi-au pierdut locul de muncă. În plus, în cursul săptămânii trecute, s-au anunţat primele disponibilizări colective care urmează să fie făcute în cursul lunii ianuarie 2010.

Este vorba despre 24 de angajaţi ai Progresul SCM Galaţi, care vor contempla, de sărbători, perspectiva şomajului. Carevasăzică, vorba reclamei: nu se termină aici…

Citit 1051 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.