Parteneriate pentru dezvoltare, la Galaţi. Oportunităţi de afaceri la ”Forumul de Cooperare în Regiunea Dunării”

Parteneriate pentru dezvoltare, la Galaţi. Oportunităţi de afaceri la ”Forumul de Cooperare în Regiunea Dunării”
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Oportunităţile de dezvoltare a mediului de afaceri – industrie, transporturi, energie etc., precum şi instrumentele de finanţare şi dezvoltare regională se vor număra printre temele principale ale primei ediţii a “Forumului de Cooperare în Regiunea Dunării”, ce se va desfăşura, în perioada 11-12 aprilie, la Galaţi. Din această perspectivă, acest eveniment este o potenţială rampă de lansare, nu numai pentru marile întreprinderi, ci şi pentru IMM-urile care doresc să-şi consolideze poziţia în mediul de afaceri regional.

După cum v-am informat în paginile ziarului nostru, “Forumului de Cooperare în Regiunea Dunării” este organizat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi şi Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti, sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe şi al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene.

Forumul, ce se doreşte a deveni una dintre principalele platforme de comunicare între oficialităţi, reprezentanţi ai mediului universitar, ai mediului economic, experţi pe politicile din cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD), este cu atât mai important cu cât, în această perioadă, România asigură preşedinţia rotativă a SUERD. În această calitate, României îi revine şi responsabilitatea de lansa, în cooperare cu secretariatul SUERD şi DG Regio/COM un amplu proces de consultare, menit să faciliteze obţinerea consensului în actualizarea Planului de Acţiune ce stă la baza Strategiei Uniunii Europene a Dunării. În fapt, revizuirea Planului de Acţiune trebuie să conducă la obţinerea unor rezultate tangibile şi la îmbunătăţirea participării, inclusiv a mediului de afaceri, la dezvoltarea regională.

Date fiind coordonatele evenimentului, participarea la acest forum este pentru antreprenori, indiferent că vorbim de întreprinderi mari sau IMM-uri, o bună oportunitate de a identifica potenţiali parteneri sau axe de dezvoltare-inovare din cadrul SUERD, care să contribuie la dezvoltarea afacerilor.

Persoanele interesate să participe la acest important eveniment se pot înscrie gratuit, în limita locurilor disponibile, până pe 1 aprilie, pe site-ul forumului: http://www.danubecooperationforum.ro/index.php/en/registration.

Citit 1584 ori Ultima modificare Joi, 28 Martie 2019 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.