Creştere a preţurilor în industrie

Creştere a preţurilor în industrie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preţurile produselor care ies pe porţile uzinelor au înregistrat, în luna martie 2019, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018, un avans de 3,1 la sută în Uniunea Europeană (UE), şi de 2,9 la sută în zona euro, în rândul statelor membre pe primul loc fiind România, unde preţurile producţiei industriale au crescut cu 6,7 la sută, în ritm anual, arată ultimele date publicate de Eurostat.

România se situează pe primele locuri în UE şi când vine vorba despre creşterea preţurilor producţiei industriale de la o lună la alta, cu un avans de 0,8 la sută, fiind devansată doar de Grecia unde preţurile producţiei industriale s-au majorat cu 1,1 la sută. Comparativ, în luna martie 2019 raportat la februarie din acest an, preţurile producţiei industriale au scăzut cu 0,1 la sută în zona euro, dar au crescut cu 0,1 la sută în Uniunea Europeană.

Anterior, Institutul Naţional de Statistică (INS) a dat publicităţii propriile sale estimări care arată că, în România, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) s-au majorat cu 5,2 la sută, în martie 2019 faţă de aceeaşi lună din anul precedent.

Citit 1138 ori Ultima modificare Duminică, 05 Mai 2019 18:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.