Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
1 comentariu

Preţurile produselor care ies pe porţile uzinelor au înregistrat, în luna martie 2019, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018, un avans de 3,1 la sută în Uniunea Europeană (UE), şi de 2,9 la sută în zona euro, în rândul statelor membre pe primul loc fiind România, unde preţurile producţiei industriale au crescut cu 6,7 la sută, în ritm anual, arată ultimele date publicate de Eurostat.
România se situează pe primele locuri în UE şi când vine vorba despre creşterea preţurilor producţiei industriale de la o lună la alta, cu un avans de 0,8 la sută, fiind devansată doar de Grecia unde preţurile producţiei industriale s-au majorat cu 1,1 la sută. Comparativ, în luna martie 2019 raportat la februarie din acest an, preţurile producţiei industriale au scăzut cu 0,1 la sută în zona euro, dar au crescut cu 0,1 la sută în Uniunea Europeană.
Anterior, Institutul Naţional de Statistică (INS) a dat publicităţii propriile sale estimări care arată că, în România, preţurile producţiei industriale pe total (piaţa internă şi piaţa externă) s-au majorat cu 5,2 la sută, în martie 2019 faţă de aceeaşi lună din anul precedent.

Citit 609 ori Ultima modificare Duminică, 05 Mai 2019 18:29

1 comentariu

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro