Noi emisiuni de titluri de stat

Noi emisiuni de titluri de stat

Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Românii pot subscrie, până pe 31 mai, pentru noi emisiuni de titluri de stat destinate exclusiv populației, în cadrul Programului "Tezaur", cu scadențe la 1, 2, 3 și 5 ani şi dobânzi anuale de 3,5 la sută, 4 la sută, 4,5 la sută și, respectiv, 5 la sută, veniturile aferente fiind neimpozabile.

Titlurile de stat pot fi cumpărate de la unităţile Trezoreriei Statului sau prin rețeaua Companiei Naționale Poșta Română. Titlurile de stat sunt în forma dematerializată şi au valoare nominală de 1 leu. Dobânda este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului "Tezaur" sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans.

Conform Ministerului Finanţelor Publice, în primele patru luni ale anului 2019, peste 26.000 de români au investit în titluri de stat mai mult de 1,4 miliarde de lei.

Citit 611 ori Ultima modificare Luni, 13 Mai 2019 16:15

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro