Sarabanda directorilor, la Regionala ANAF Galaţi. Unul pleacă, altul vine, ba chiar de două ori

Sarabanda directorilor, la Regionala ANAF Galaţi. Unul pleacă, altul vine, ba chiar de două ori
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Începând de luni, 13 mai, organigrama Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice (DGRFP) Galaţi a suferit din nou modificări la vârf. Printre structurile care au şefi noi se numără Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Galaţi şi Direcţia Regională Vamală (DRV).

Pe 18 martie 2019, avuseseră ultimele schimbări de şefi în cadrul DGRFP Galaţi, deci acum mai puţin de două luni. La acea dată, vechiul director executiv al DRV Galaţi, Mihail Bucur, a fost mutat, prin ordin ANAF, pe funcţia de director executiv Colectare în cadrul DGRFP, în locul său fiind numit Petrică Munteanu, până atunci inspector vamal superior la Vama Giurgiuleşti. Mihai Bucur a contestat apoi ordinul ANAF şi a avut câştig de cauză, aşa că s-a reîntors şef la Vamă. Asta până luni, când a fost schimbat din nou din funcţie, şi din nou cu Petrică Munteanu. De data asta, Mihail Bucur a fost numit şef la AJFP Galaţi, în locul lui Cristian Mirică. Tot în cadrul AJFP Galaţi, Daniel Mocanu a fost detaşat la Bucureşti, în locul său fiind numit, la Inspecţie fiscală, Daniel Condrache.

Biroul de presă al DGRFP Galaţi a confirmat, ieri, pentru „Viaţa liberă” aceste schimbări, produse prin ordin al preşedintelui ANAF. Astfel, din 13 mai, Petrică Munteanu este director executiv al Direcţiei Regionale Vamale Galaţi, Mihail Bucur este şef administraţie AJFP Galaţi, iar din 14 mai, Viorel Condrache este şef administraţie adjunct Inspecţie fiscală.

DGRFP Galaţi a mai fost martorul unor schimbări repetate produse fără, aparent, nicio explicaţie logică. Vă reamintim că, în 2017, „Viaţa liberă” scria că directorul general al DGRFP Galaţi, Eugen Ciorici, a fost înlocuit în funcţie, de două ori în decursul aceluiaşi an, cu Silviu Pripoaie. La această oră, şeful DGRFP Galaţi este tot Eugen Ciorici.

Cum spuneam, toate aceste schimbări nu par să aibă vreo logică, însă ele se înscriu în contextul în care ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, vrea să reorganizeze activitatea ANAF prin desfiinţarea celor opt direcţii generale regionale din ţară şi transformarea lor în direcţii judeţene, precum şi prin trecerea Autorităţii Naţionale a Vămilor direct în subordinea Ministerului de Finanţe şi, implicit, a Guvernului. În condiţiile în care, în jurul nostru, Europa marşează pe regionalizare, noi îi dăm înainte cu „dezregionalizarea”. La fel de curios este că Guvernul vrea să „lichideze” cele opt regionale ANAF din ţară, la numai şase ani după ce ele au fost înfiinţate.

E posibil ca toată această vânzoleală să fie degeaba. Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a aprobat proiectul reorganizării ANAF, însă măsura a fost contestată la Curtea Constituţională de către PNL, USR, PMP şi Pro România. CCR urmează să se pronunţe pe 21 mai.

Citit 7173 ori Ultima modificare Joi, 16 Mai 2019 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.