Evaluaţi acest articol
(9 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Producătorii gălățeni, în special cei din bazinul legumicol Matca, sunt din ce în ce mai interesați de programul guvernamental de sprijinire a producției de tomate în spații protejate.

Conform directorului executiv al Direcției pentru Agricultură Județene (DAJ) Galați, Valentin Huciu, numărul acestor producători s-a dublat în ultimii trei ani. "În anul 2017, 1.212 producători au fost înscriși în programul guvernamental, ei primind 16,5 milioane de lei. În 2018 au fost înscriși 2.835 de producători, care au primit 39 milioane de lei, iar în 2019 avem 2.748 de înscriși numai pentru ciclul I, la care plățile vor totaliza circa 38 milioane de lei și se vor face în primele zile ale lunii iunie. La 1 iulie încep înscrierile pentru ciclul II, la care estimăm încă 1.500 de cereri", a spus Valentin Huciu.

"În bazinul legumicol Matca se face agricultură de înaltă performanță, unde fiecare țară a UE trebuie să vină să ia lecții, nu exagerez absolut deloc. Sunt culturi de o frumusețe rară, perfecte din punct de vedere al execuției lucrărilor la timp și de cea mai bună calitate. Roșiile de Matca pot fi găsite pe toată piața gălățeană, există contracte cu supermarketurile, dar piața este liberă și merg și la export", a mai spus directorul executiv al DAJ Galați.

Valoarea ajutorului de minimis acordat în cadrul acestui program este de 3.000 de euro/beneficiar/an. Solicitanții eligibili trebuie să dețină o suprafață cultivată cu roșii în spații protejate de minimum 1.000 metri pătrați, marcată la loc vizibil cu o pancartă cu semnele de identificare ale proprietarului și cu un număr de înregistrare unic primit de la DAJ Galați, precum și să obțină o producție de cel puțin 2 kg tomate/mp.

Citit 1045 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Mai 2019 18:38

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro