Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Managerii estimează o creştere în perioada mai - iulie a activităţii în construcţii şi comerţul cu amănuntul, o relativă stabilitate a numărului de salariaţi în industrie şi servicii şi o creştere a preţurilor în construcţii şi comerţul cu amănuntul, potrivit datelor publicate de INS.
În cadrul anchetei de conjunctură din luna mai 2019, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +14 la sută). Referitor la numărul de salariaţi, se estimează relativă stabilitate, (soldul conjunctural de +4 la sută), pe fondul unei creşteri moderate a preţurilor (sold conjunctural +11 la sută).
În activitatea de construcţii se va înregistra în următoarele trei luni o creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +34 la sută), o creştere a numărului de salariaţi (sold conjunctural +18 la sută), iar în privinţa preţurilor lucrărilor de construcţii se preconizează o creştere a acestora (sold conjunctural +24 la sută).
În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural +25 la sută). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere moderată (sold conjunctural +10 la sută). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni o creştere a numărului de salariaţi (sold conjunctural +19 la sută) şi o creştere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +30 la sută).

Citit 532 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Mai 2019 18:04

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro