Pronosticul managerilor privind tendinţele din economie

Pronosticul managerilor privind tendinţele din economie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Managerii estimează o creştere în perioada mai - iulie a activităţii în construcţii şi comerţul cu amănuntul, o relativă stabilitate a numărului de salariaţi în industrie şi servicii şi o creştere a preţurilor în construcţii şi comerţul cu amănuntul, potrivit datelor publicate de INS.

În cadrul anchetei de conjunctură din luna mai 2019, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni o creştere moderată a volumului producţiei (sold conjunctural +14 la sută). Referitor la numărul de salariaţi, se estimează relativă stabilitate, (soldul conjunctural de +4 la sută), pe fondul unei creşteri moderate a preţurilor (sold conjunctural +11 la sută).

În activitatea de construcţii se va înregistra în următoarele trei luni o creştere a volumului producţiei (sold conjunctural +34 la sută), o creştere a numărului de salariaţi (sold conjunctural +18 la sută), iar în privinţa preţurilor lucrărilor de construcţii se preconizează o creştere a acestora (sold conjunctural +24 la sută).

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni o tendinţă de creştere a activităţii economice (sold conjunctural +25 la sută). Volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unităţile comerciale va înregistra creştere moderată (sold conjunctural +10 la sută). Angajatorii prognozează pentru următoarele trei luni o creştere a numărului de salariaţi (sold conjunctural +19 la sută) şi o creştere a preţurilor de vânzare cu amănuntul (sold conjunctural +30 la sută).

Citit 963 ori Ultima modificare Miercuri, 29 Mai 2019 18:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.