Mediul de afaceri, în sfârşit, pe plus

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tăvălugul suspendărilor de activitate în mediul de afaceri gălăţean s-a mai domolit în primele şapte luni ale acestui an, rezultă din datele centralizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

Mai exact, dacă anul trecut, în intervalul ianuarie – iulie, 1.128 de agenţi economici şi-au suspendat activitatea, anul acesta au fost înregistrate doar 320 de astfel de cazuri, ceea ce înseamnă o scădere de mai bine de 71 la sută.

O temperare se constată şi în ceea ce priveşte radierile, pe acest palier fiind înregistrate în perioada ianuarie – iulie a.c. 702 cazuri, comparativ cu 2.389 de cazuri în aceeaşi perioadă a anului trecut. În privinţa dizolvărilor, acestea au scăzut de la 233 la 150 de cazuri.

Dincolo de cifrele în sine, un fapt îmbucurător este acela că, pentru prima dată de la începutul crizei economice, anul acesta numărul firmelor care au intrat pe piaţa gălăţeană a fost mai mare decât cel al agenţilor economici care au părăsit mediul de afaceri.

Astfel, în total, în primele şapte luni ale acestui an, 1.172 de agenţi economici şi-au încetat activitatea, dar au fost înregistrate  2.187 de noi înmatriculări.

Trăgând linie, la sfârşitul lunii iulie, la nivelul Galaţiului, erau activi 19.265 de agenţi economici, din care 6.198 erau persoane fizice autorizate, iar 13.067 erau persoane juridice.

Citit 829 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.