Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Pierderile estimate pentru economia românească provocate de lipsa personalului calificat ajung la suma de 7,1 miliarde de euro, potrivit rezultatelor unui studiu publicat de compania de consultanţă PricewaterhouseCoopers (PwC). Majoritatea antreprenorilor se confruntă cu lipsa candidaţilor mai ales atunci când vor să recruteze tehnicieni, personal administrativ sau experţi în vânzări.
"Dificultatea de a găsi angajaţi cu abilităţile necesare pentru anumite ocupaţii limitează potenţialul de creştere al companiilor antreprenoriale şi, implicit, al economiei ţării. Estimările antreprenorilor arată că pierderile lor totale cauzate de lipsa forţei de muncă se situează la 3,7 la sută din Produsul Intern Brut (PIB) al României. Migraţia masivă a lucrătorilor români către statele din vestul Europei, îmbătrânirea populaţiei şi programa educaţională inadecvată sunt principalele motive care au condus la actuala situaţie de pe piaţa muncii", potrivit PwC România.
Peste o treime dintre antreprenorii români (36 la sută) afirmă că deficitul de angajaţi le generează pierderi de până la 5 la sută din cifra de afaceri, 10 la sută indică pierderi între 5-10 la sută, iar 6 la sută spun că depăşesc 10 la sută din cifra de afaceri. Totuşi, 48 la sută arată că nu au pierderi din acest motiv. Măsurile pe care le iau antreprenorii români pentru a atrage specialişti sau pentru a dezvolta abilităţile digitale ale angajaţilor sunt formarea internă şi externă, recrutarea de absolvenţi şi calificarea forţei de muncă prin colaborarea cu start-up-urile din domeniul tehnologiei.

Citit 584 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Iulie 2019 21:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.