Galaţiul a RATAT o INVESTIȚIE într-o fabrică de mobilă

Galaţiul a RATAT o INVESTIȚIE într-o fabrică de mobilă
Deva ne-a "suflat" o afacere
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Galaţiul şi-a îmbogăţit palmaresul de investiţii… ratate cu o fabrică de mobilă. Mai exact, este vorba de o investiţie a companiei chineze UEROM Furniture, care a preferat municipiul Deva drept locaţie pentru o viitoare fabrică de mobilă. Anunţul a fost făcut în această săptămână chiar de primarul Devei, Florin Oancea, care a precizat că viitoarea fabrică de mobilă va avea o suprafaţă de patru hectare şi va începe producţia în 2021.

Directorul general și acționarul majoritar al companiei chineze, Jiayong Zhang, a fost prezent luni, la Deva, și a semnat împreună cu primarul un Memorandum de Înțelegere între părți. Potrivit reprezentanților Primăriei Deva, compania a fost înființată în 2001, este specializată în dezvoltarea și producerea scaunelor de birou, a scaunelor de masaj, a mobilierului funcțional și a canapelelor, iar produsele sunt comercializate în peste 60 de țări. În fabrica de la Deva se vor produce scaune de birou și canapele pentru piața europeană.

"Discuțiile și negocierile municipalității devene cu stafful responsabil de investiția companiei chineze au început în luna mai a anului 2018. Competitorul principal al municipiului Deva a fost municipiul Galați. Finalitatea eforturilor a fost materializarea lor într-un Memorandum de Înțelegere între părți, totul pentru a asigura condiţiile administrative adecvate pentru sprijinirea și implementarea cu succes a proiectului investițional UEROM Furniture, în scopul dezvoltării economiei locale a municipiului Deva", a anunțat primăria Deva.

Potrivit unor informaţii din piaţa economică, investiţia din judeţul Hunedoara va avea o valoare de aproximativ 9,5 milioane de euro. Fabrica de la Deva face parte din strategia companiei chineze UE Furniture, listată din 2015 la Bursa din Shanghai, de extindere pe piaţa europeană.

Galaţiul a mai fost în centrul unor tentative investiţionale chineze, însă de fiecare dată planurile au rămas fie la nivel de intenţie, fie au fost preferate alte locaţii. În 2014, chinezii de la Hoyo doreau să construiască o fabrică de tractoare în Zona Liberă, investiţie estimată la 60 milioane de euro, dar planurile au rămas în aer. În 2019, o altă afacere chineză a trecut pe lângă Galaţi, respectiv investiţia de 17 milioane de euro a celor de Glorious Lighting, care au deschis o fabrică de becuri la Brăila, în locul fostului centru Armonia. Nu în ultimul rând, în octombrie 2018, o delegaţie chineză din Weifang a fost prezentă la Galaţi şi şi-a arătat interesul pentru deschiderea unei fabrici de conserve şi procesare a produselor agricole. După întâlnirea cu reprezentanţii administraţiei publice gălăţene, chinezii au plecat şi de atunci nu s-a mai auzit nimic de ei...

Citit 5672 ori Ultima modificare Luni, 22 Iulie 2019 11:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.