Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Sindicaliştii din Cartel ALFA i-au transmis o scrisoare premierului Viorica Dăncilă, prin care îi cer convocarea Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social şi discuţii pe subiecte "urgente", cum ar fi stabilirea salariului minim garantat în plată pentru anul 2020 și modificări legislative cu impact bugetar. De asemenea, Cartel ALFA a anunţat că respinge orice acord politic electoral.

"PSD şi PNL au semnat un acord, cu cinci confederaţii de angajatori și confederațiile sindicale reprezentative, în anul 2012, pentru modificarea Legii dialogului social, în condițiile schimbării guvernamentale. Deși PSD este de atunci la guvernare, modificarea acestei legi, care destructurează piața muncii din România, nu a fost realizată. În programul de guvernare este prevăzută schimbarea legii, nerealizată până la acestă dată. Există în Parlament două inițiative legislative, dar nu şi un punct de vedere al guvernului. Există prin lege instituția dialogului social, prezidată de prim-ministrul României, care prevede imperativ întâlniri trimestriale pe subiectele importante de politică economică, socială și fiscală, dar care nu se realizează. Niciun acord semnat de către partenerii sociali nu a fost respectat de Guvernul României, acestea fiind doar forme de întârziere pentru acțiunile partenerilor sociali de stopare a unor politici cu efecte dezastruoase pentru cetățeni, pentru piața muncii sau mediul de afaceri. Membrii Comitetului Confederal al CNS Cartel ALFA vă solicită să renunțați la alte promisiuni și să orientați cu prioritate acțiunile partidului și ale guvernului pentru a pune în practică angajamentele politice și obligațiile guvernamentale prevăzute în legislația existentă sau în programul de guvernare asumat, în baza unui dialog social real, bazat pe date, analize si argumente", se arată în scrisoarea Cartel ALFA, dată publicităţii ieri.

Citit 805 ori Ultima modificare Marți, 23 Iulie 2019 23:34

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro