Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

La nivelul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Galaţi, procesul de restituire a taxei auto s-a finalizat pe tot ceea ce înseamnă cereri conforme, precizează instituţia gălăţeană, într-un document prezentat în cadrul Comisiei de Dialog Social de pe lângă Prefectura Galaţi.
AJFP Galaţi a înregistrat şi procesat un număr total de 23.668 de cereri de restituire a taxei de poluare, taxei de emisii de mediu şi timbrului de mediu. Suma totală de 73,364 milioane lei, restituită efectiv gălăţenilor după efectuarea viramentelor de către Administraţia Fondului de Mediu, este compusă din: 51,037 milioane lei (restituiri la nivelul AJFP Galaţi, persoane fizice şi juridice), 3,029 milioane lei (AJFP Galaţi, contribuabili mijlocii), 16,104 milioane lei (SFM Tecuci) şi 3,193 milioane lei (SFO Tg.Bujor).
AJFP precizează că mai sunt în curs de soluţionare 85 de cereri de restituire, pentru care sumele sunt disponibile în contul din Trezorerie, dar pentru aceste cereri sunt unele neclarităţi. Unele dintre ele sunt dublate (pentru autovehicule achiziţionate în leasing au depus cereri atât utilizatorul, cât şi firma de leasing). Alţi contribuabili, unii dintre ei plecaţi din ţară, nu au conturi bancare active sau au indicat un cont greşit, iar pentru contribuabilii decedaţi s-au iniţiat demersuri pentru identificarea succesorilor şi includerea taxei auto în masa succesorală. După clarificarea tuturor aceste aspecte, sumele vor fi restituite integral.

Citit 945 ori Ultima modificare Marți, 24 Septembrie 2019 17:50

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro