Deficit la pensii de două miliarde de lei

Deficit la pensii de două miliarde de lei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Premierul Ludovic Orban a anunţat că, în loc de excedentul anunţat de Guvernul Viorica Dăncilă la Fondul de pensii, ministrul actual al Finanţelor l-a informat că, în realitate, se înregistrează un deficit de nu mai puţin două miliarde de lei.

"Din discuţiile pe care le-am avut cu ministrul Finanţelor, în loc de excedent, aşa cum a prezentat Guvernul PSD, de 2,4 miliarde de lei, ne confruntăm cu un deficit de peste două miliarde de lei. Vom afla cu siguranţă cât de curând care este deficitul exact", a anunţat Orban.

Premierul a fost întrebat exact de unde are informaţiile despre deficit, el răspunzând că de la ministrul Finanţelor, Florin Cîţu. "Transferul contribuţiilor a fost un hocus-pocus care a redus veniturile la bugetul statului şi la bugetele locale, pentru ca să poată să crească veniturile la bugetul de pensii şi la bugetul de sănătate şi, evident, la şomaj. Acolo s-au mutat banii dintr-un buzunar al statului în buzunarul Fondului de pensii. Trecându-se toată sarcina în spinarea angajatului, normal că, la un grup mai mare, un procent mai mare a reprezentat un venit mai mare pentru bugetul de pensii", a completat Ludovic Orban.

Liderul de la Palatul Victoria a precizat că, la următoarea rectificare bugetară, Executivul va cuprinde banii necesari pentru a asigura plata pensiilor.

Citit 1521 ori Ultima modificare Duminică, 24 Noiembrie 2019 00:47

1 comentariu

 • postat de Marchidan Vasile
  Vineri, 08 Noiembrie 2019 07:21
  89.136.5.***
  Abureala pentru proști. Păi nu imediat după europarlamentare Rareș Bogdan făcea spune că ei cum vor veni la guvernare vor tăia absolut toate pensiile speciale, cu excepția pensiilor de serviciu ale militarilor? Mai nou, ca sa stim cu toții, acum cateva zile, dl Fenechiu de la PNL ne zicea ca nu se vor atinge nici de pensiile magistraților. Adică exact de cele mai ultranesimtite, de sute de milioane pe lună. Recordul il detine unul de prin Argeș, cu o astfel de pensie de peste 600 milioane lei vechi pe lună. Băi domnilor politicieni, foști si actuali guvernanți! Voi sunteti cu capul? Toate golaniile astea strigătoare la cer vi se par corecte? Asta ca sa nu mai vorbim de faptul că în România bugetul pensiilor speciale si de serviciu este de 6 ori mai mare decat bugetul alocat pentru cercetare. E de noaptea minții în ce țară trăim.
  0
  12
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.