Evaluaţi acest articol
(13 voturi)
2 comentarii

Suprastructura de rezistenţă a noului Muzeu de Artă Vizuală, aflat în curs de construcţie în Parcul Rizer, va fi realizată cu elemente din oţeluri speciale furnizate de combinatul siderurgic Liberty Galaţi. Noul muzeu, proiectat de arhitectul Dan Ujeucă, va avea o suprafaţă de 4.000 de metri pătraţi şi va fi construit graţie unei investiţii de aproape 5 milioane de euro, derulate de Consiliul Judeţean Galaţi.

După cum v-am informat în paginile ziarului "Viaţa liberă", lucrările la noul sediu al Muzeului de Artă Vizuală au demarat în septembrie 2018, construcţia urmând să se finalizeze în cursul anului 2020. Fundaţia clădirii a fost deja realizată, iar în prezent se conturează şi corpul principal al viitorului muzeu.
"Se lucrează la suprastructura muzeului și se montează pilonii metalici și grinzile pentru corpul de clădire unde va fi amfiteatrul. M-a bucurat să aflu că o parte din metalul care este folosit la construcţia muzeului este produs la combinatul siderurgic de la Galaţi. În perioada următoare se va finaliza primul etaj al corpului de clădire dinspre strada Traian (unde va fi intrarea în noul muzeu) şi se vor monta toţi pilonii metalici, după care se va relua construcţia pereţilor la corpul de clădire unde va fi amfiteatrul muzeului. Construcţia însăşi reprezintă o operă de artă, fiind realizată după un proiect premiat de către Ordinul Arhitecţilor. I-am cerut constructorului atenţie maximă în realizarea acestui proiect, care are o valoare de aproape 25 de milioane de lei", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi.
Proiectul noului Muzeu de Arte Vizuale a fost realizat în 2008, fiind primit cu entuziasm de iubitorii artei din Galaţi, fiind vorba de un proiect unic în România. Din păcate, lucrurile s-au împotmolit când a fost vorba de a se trece efectiv la realizarea acestuia, iar Muzeul de Arte Vizuale s-a ales doar cu un sediu provizoriu, lângă Piaţa Centrală, provizorat care s-a… permanentizat. Proiectul a fost reluat în 2018 de CJ Galaţi, când, în sfârşit, s-a găsit o soluţie pentru finanţarea construcţiei din bugetul propriu.
Conform proiectului, muzeul va avea săli de expoziţie, săli pentru restaurarea obiectelor de artă, o bibliotecă, o sală Auditorium cu o capacitate de 180 de persoane. Muzeul de Artă Vizuală dispune de un patrimoniu cultural impresionant, ce cuprinde peste 7.000 de lucrări de artă.

Citit 3334 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Noiembrie 2019 11:08

2 comentarii

 • postat de smart Miercuri, 11 Decembrie 2019 22:01 89.137.136.*** Link la comentariu
  0
  3

  Toate cladirile si obiectivele importante de de interes public trebuie sa aiba parcare subterana. Daca e un eveniment acolo nu avem unde parca.

  Raportează
 • postat de Terente...din Galati Joi, 21 Noiembrie 2019 09:25 86.34.180.*** Link la comentariu
  0
  4

  Foarte interesant...Cu vecinatatea Spitalului Militar si haosul existent datorat lipsei unei parcari corespunzatoare in zona!
  Daca tot excavati si faceti acest obiectiv, cum de nu aveti in vedere si o parcare subterana, in acest perimetru care va deveni sufocat de masini? Avem 3 obiective cu puternica forta de atractie pe toata durata unei zile: Spital+Muzeu+Parc....

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.