CAMPANIA ”Made in Galați”. #faptebune de la Romero

CAMPANIA ”Made in Galați”. #faptebune de la Romero
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Povestea firmei gălăţene Romero a început cu o săptămână de jucat şah şi pierdut vremea. Atât a durat până când a intrat primul client pe uşa primului punct de amanet Romero, proaspăt deschis în complexul Ancora, în toamna lui 1997. După un job în Combinat și alte trei afaceri răsuflate, Romero s-a născut din dorința de reuși într-o economie de piață. 22 de ani mai târziu, cu o echipă de peste 70 de oameni și o cifră de afaceri de circa 10 milioane de euro, Romero este o afacere care a reuşit, punând pe primul loc satisfacţia clientului, este un brand local care şi-a câştigat pe drept locul în campania „Made in Galaţi” a „Vieţii libere”, este o companie al cărei nume a devenit sinonim cu implicarea socială în viaţa comunităţii.

„Am crescut enorm în acești 22 de ani. Suntem mândri și recunoscători în egală măsură că avem în echipă oameni care au fost cu noi de la începutul aventurii, dar avem și forțe noi din rândul proaspeților absolvenți. Important e că suntem toți pe aceeași lungime de undă: să fim profesioniști și să dăm înapoi comunității”, spune Nicoleta Mangalagiu, director economic Romero. „Credem că avem cu toții o alegere: putem fi indiferenți sau putem contribui în mod pozitiv la ce se întâmplă în jurul nostru. Indiferența nu ne costă nimic, la urma urmei. Dar nici nu ajungem nicăieri dacă tot așteptăm să facă alții sau să ne pice din cer. Suntem foarte norocoși că ne-am adunat mulți suferinzi de idealism la Romero și grupul acesta se tot mărește. E o mulțumire extraordinară pentru noi să știm că am adus cuiva o bucurie sau că am dat o mână de ajutor cuiva care vrea să își îndeplinească un vis. E și ceva egoism aici, dar unul de bun augur, din care nu avem ce pierde. Ca echipă suntem mulțumiți că jobul ne aduce satisfacții dincolo de salariul lunar. Proiectele sociale în care ne implicăm sperăm să se dezvolte, iar persoanele pe care le ajutăm acum să crească și să contribuie, la rândul lor, la dezvoltarea comunității. Ne va fi tuturor mai bine dacă ne implicăm, fiecare cum putem”.

„Uneori e nevoie doar de o mică şansă”

Echipa Romero s-a mobilizat mereu pentru proiectele de implicare socială, atât la cele organizate de alte platforme comunitare, cum sunt maratoanele anuale sau diverse gale caritabile, dar și cu proiecte proprii, de suflet. Multe din ele s-au adunat sub denumirea simplă #faptebune. „Primul proiect #faptebune a fost realizat cu ajutorul cadrelor didactice de la un liceu din Galați. Cinci elevi cu rezultate bune la învățătură s-au bucurat de sprijin de la Romero. Toate bunurile achiziționate: cărți, un laptop, imprimantă, îmbrăcăminte și bani pentru servicii medicale au fost împărțite între cei cinci copii, în funcție de dorința lor. Am susținut cluburile sportive gălățene prin sponsorizarea participării la competiții, cea mai recentă fiind Campionatul Mondial de Karate din Germania în noiembrie 2019. Am ajutat copii cu rezultate deosebite să participe la Olimpiada Internațională de Robotică din Costa Rica – 2017 și ne-am încurajat membrii echipei să susțină diverse cauze locale prin donarea a 2 la sută din impozitul pe venit în fiecare an. Da, ne implicăm cu precădere în proiectele pentru copii și tineri. Ei sunt lumea noastră de mâine și se dezvoltă făcând ceea ce văd în jur. Sunt copii și tineri extraordinari, care uneori au nevoie doar de o mică șansă, de un mic imbold ca să-și ia zborul. E păcat să ne pedepsim viitorii doctori sau campioni sportivi fiindcă nu au bani de o carte sau de transport la o competiție importantă”, continuă Nicoleta Mangalagiu.

E uimitor să poţi ajuta un suflet să trăiască

Începând cu anul trecut, şi-au dorit să facă „ceva mai semnificativ” pentru comunitate, să se concentreze asupra unor cauze mai substanţiale. În mod firesc, a venit sprijinul acordat Maternităţii „Buna Vestire”, cu o donaţie de peste 34.000 de lei. „E uimitor să poți ajuta un suflet să trăiască și efortul depus pare dintr-o dată mic. Sunt multe necesare unui spital și ne-am bucurat să putem contribui și noi cu câte ceva: o lampă specială pentru fototerapie folosită în tratamentul icterului la nou-născuți, un cardiotocograf folosit la monitorizarea bătăilor inimii bebelușilor în pântec și un injectomat pentru administrarea tratamentului bebelușilor care au nevoie de medicație”.

Romero a fost nominalizată recent la Gala Comunităţii Gălăţene, pentru implicarea sa în comunitate. Implicare care va continua şi pe viitor. „Ne-am gândit la amenajarea unui spațiu de joacă la Spitalul de Copii, dar e un proiect încă foarte nou și, din primele discuții cu managementul unității, prioritară este tot achiziția de echipamente medicale care acum lipsesc. Mai visăm să putem amenaja un mic parc de cartier care să fie un mediu atractiv pentru copiii din zonă. Visăm să-i vedem jucându-se în aer liber și închegând prietenii, făcându-și amintiri așa cum avem și noi de pe vremea când cea mai tare distracție era să ne jucăm în fața blocului”, încheie Nicoleta Mangalagiu, director economic Romero.

Beneficii

Premii de 60.000 de euro, anual

Pe lângă amanetul cu care a pornit iniţial, Romero oferă acum bijuterii din aur în magazinele Maia Bijou, servicii de schimb valutar (Romero Exchange), transfer de bani Western Union, topitorie de aur (Romero Gold Trade). „Indiferent dacă e vorba despre activitatea de amanet, de schimb valutar, vânzare bijuterii sau topitorie și achiziție de metale prețioase de la alte firme, crezul nostru este că dezvoltăm relații pe termen lung cu toți cei cu care intrăm în contact și ne dorim din tot sufletul ca ei să aibă împăcarea că au făcut o alegere bună. Ne respectăm întotdeauna termenii contractuali și suntem deschiși să vorbim, să negociem și să facem viața mai ușoară clienților. De exemplu, am investit recent bani, timp și energie să dezvoltăm un sistem unic pe piața locală de plată a comisionului pentru contractul de amanet online”, spune directorul economic Nicoleta Mangalagiu.

Alături de promoţii şi discounturi, siguranţă, personal bine pregătit şi amabil, transparenţa contractelor şi comisioanelor, beneficiile acordate de Romero clienţilor săi includ premii de circa 60.000 de euro oferite anual sub forma a patru mașini Dacia Logan, 60 de lingouri de aur și premii în bani.

Apreciere

Romero, pe lista prietenilor Maternităţii

„Cei de la Romero sunt prieteni care ne-au fost alături în momente dificile, în care activitatea spitalului nu se desfăşura în condiţii optime. Prin donațiile lor am reușit să îmbunătățim calitatea serviciilor oferite pacienților nostri. În 2019, Romero a oferit fiecărei secţii din spital câte un aparat: cardiotocograf pentru Obstetrică-Ginecologie, o lampă de fototerapie pentru Neonatologie şi un injectomat pentru ATI. Mulţumim în numele întregului colectiv al spitalului şi al pacienţilor! Suntem siguri că împreună putem să finalizăm proiecte durabile”, spune managerul Maternităţii „Buna Vestire”, prof.univ.dr. Costinela Georgescu.

Citit 3319 ori Ultima modificare Vineri, 20 Decembrie 2019 01:00