Ministerul Agriculturii a publicat plafoanele ajutoarelor

Ministerul Agriculturii a publicat plafoanele ajutoarelor
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Proiectul de Hotărâre pentru aprobarea plafoanelor alocate ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectoarele vegetal şi zootehnic pentru anul de cerere 2019 a fost publicat ieri, 8 ianuarie pe site-ul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) – www.madr.ro, în secțiunea transparență decizională.

Astfel, se aprobă plafoanele maxime ale ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul vegetal pentru culturile amplasate pe teren arabil, precum şi pentru culturile de in pentru fibră, cânepă pentru fibră, tutun, hamei şi sfeclă de zahăr pentru anul 2019, în limita sumei de 97,25 milioane euro. Suma se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul aprobat MADR pe anul 2020 şi se distribuie astfel: 93,83 milioane euro pentru culturile amplasate pe teren arabil, 1,67 milioane euro pentru sfeclă de zahăr, 1,66 milioane euro pentru tutun, 92,4 mii euro pentru hamei și 6,05 mii euro pentru in pentru fibră şi cânepă pentru fibră.

Totodată, se aprobă plafoanele aferente plăţilor pentru ajutoarele naţionale tranzitorii în zootehnie pentru anul 2019, în limita sumei de 148,98 milioane euro asigurați tot de la bugetul de stat prin bugetul aprobat MADR pentru anul 2020. Acestea se distribuie astfel: 20,38 milioane euro pentru schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul lapte, 85,63 milioane euro pentru schema decuplată de producţie, specia bovine, în sectorul carne și 42,97 milioane euro pentru schema cuplată de producţie, speciile ovine/caprine. Cuantumurile ajutoarelor naţionale tranzitorii se calculează de către Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), se mai arată în proiectul de Hotărâre a Guvernului.

Citit 1437 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Ianuarie 2020 19:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.