Disponibilizări substanţiale la CFR Marfă

Disponibilizări substanţiale la CFR Marfă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Potrivit liderului sindical Viorel Istrate, sucursala Galaţi a CFR Marfă urmează să disponibilizeze, începând cu data de 1 martie, 836 de angajaţi.

Nu toţi au, însă, domiciliul pe raza judeţului, aşa că informarea făcută către AJOFM cuprinde un număr mai mic de persoane ce urmează să fie puse pe liber.

Probabil că respectivii angajaţi, aflaţi deja în preaviz,  sunt incluşi în categoria viitorilor disponibilizaţi din secţiunea „transporturi terestre şi transporturi prin conducte”  din raportarea AJOFM.

Vor pleca, astfel, de la magazioneri şi casieri de cale ferată până la membri ai personalului TESA. O mulţime de oameni care, în loc să ofere sau să primească flori de 1 Martie, vor reveni acasă cu cărţile de muncă în sacoşe.

Merită spus şi că, din câte am înţeles în urma discuţiei cu  liderul sindical, va bate vânt de disponibilizare şi la CFR Călători, prin luna aprilie.

Săptămână de revenire

După ce în ianuarie au luat calea şomajului nu mai puţin de 1.993 de gălăţeni, în februarie, ritmul în care agenţii economici anunţă disponibilizări către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi a scăzut.

Spre exemplu, pe parcursul săptămânii trecute, nici un astfel de anunţ nu a fost înregistrat în bazele în bazele  de date ale AJOFM, potrivit informaţiilor care ne-au fost oferite de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Nicoleta Harţegan.

Nu vă bucuraţi, însă! Săptămâna cu pricina s-a încheiat deja şi nu avem nicio garanţie că numărul informărilor din săptămâna curentă nu va depăşi limitele normale, compensând şi pentru perioada de respiro.

Oricum, în acest moment, 990 de angajaţi sunt pe punctul de  a deveni şomeri. Dintre aceştia, 560 lucrează în domeniul fabricării altor mijloace de transport, 400 în transporturi terestre şi transporturi prin conducte, 23 în industria alimentară şi 7 în comerţul cu ridicata şi întreţinerea şi repararea autovehiculelor.

Dacă toate aceste disponibilizări se vor realiza, numărul şomerilor (în prezent de 26.548) va depăşi 27.500 – o situaţie deloc de dorit.

Citit 811 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.