Investiţie nouă la furnale

Investiţie nouă la furnale
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 2,7 milioane de euro vor fi folosiţi pentru reparaţia Furnalului 4 de la ArcelorMittal Galaţi * Reparaţia va dura aproximativ două săptămâni *

ArcelorMittal Galaţi a anunţat demararea unor lucrări de reparaţii la Furnalul 4. Investiţia este estimată la 2,7 milioane de euro şi este programată să se deruleze timp de aproximativ două săptămâni.

Potrivit oficialilor de la Combinat, reparaţiile sunt incluse în programul companiei de creştere a performanţelor tehnice cu scopul reducerii cheltuielilor de producţie şi a asigurării competitivităţii pe termen lung a combinatului siderurgic.

„Investim nu numai pentru repararea Furnalului nr. 4, ci şi pentru instruirea echipelor noastre, astfel încât exploatarea să se facă în condiţii optime. În plus, beneficiind de experienţa colegilor din cadrul grupului, vom putea consolida aplicarea celor mai bune practici privind condiţiile de muncă şi eficienţă”, a susţinut Thierry Le Gall, director general  al ArcelorMittal Galaţi, referindu-se la această investiţie.

Trebuie însă precizat că lucrările de reparaţii vor fi executate atât de către angajaţi ai ArcelorMittal, dar şi de către firme contractoare.

Este pentru a doua oară de la începutul acestui an când la combinatul siderurgic se anunţă investiţii la furnale.

În primul caz a fost însă vorba despre o investiţie mult mai mare – nu mai puţin de 53 de milioane de euro fiind alocaţi de către companie pentru reînzidirea Furnalului 5.

Citit 1589 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.