Proiect pentru managementul integrat al apelor
Foto: rowater.ro

Proiect pentru managementul integrat al apelor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Prima etapă a proiectului "Watman", ce vizează implementarea unui sistem informaţional pentru managementul integrat al apelor, se va finaliza pe 30 mai 2020, după şase ani de la demarare, a anunţat Administraţia Naţională „Apele Române”. Lucrările de construcții-montaj au fost finalizate, urmând ca, în această perioadă, să fie testată funcționalitatea sistemului informațional.

Proiectul "Watman"  contribuie la modernizarea infrastructurii adecvate de prevenire a riscurilor naturale în zonele cele mai expuse la risc, prin dezvoltarea unui management integrat al inundaţiilor, în zonele cele mai vulnerabile din cele 11 bazine hidrografice: Someş-Tisa, Crişuri, Mureş, Banat, Jiu, Olt, Argeş-Vedea, Buzău-Ialomiţa, Siret, Prut-Bârlad şi Dobrogea-litoral. În acest fel, vor beneficia de protecţie aproximativ 1,5 milioane de locuitori, iar riscul de producere a inundaţiilor va fi diminuat cu 7 la sută, la nivelul celor 11 bazine hidrografice din România. Valoarea totală a proiectului este de circa 12 milioane de lei.

Investiţiile realizate în cadrul etapei I includ: 14 staţii pentru măsurarea precipitaţiilor solide şi lichide; nouă staţii hidrometrice pe afluenţi; 12 staţii de măsurare a nivelului de descărcare în cazul devierilor cursurilor de apă; 20 de baraje categoria A, B şi C monitorizate; 21 de echipamente de măsurare a captărilor importante; 15 staţii automate cu senzori pentru monitorizarea calităţii apei, menite a asigura informaţii esenţiale pentru o intervenţie rapidă, în vederea reducerii poluărilor accidentale.

Citit 1337 ori Ultima modificare Duminică, 02 Februarie 2020 16:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.