”Angajatorii trebuie să înțeleagă că au angajați, nu sclavi”

”Angajatorii trebuie să înțeleagă că au angajați, nu sclavi”
Evaluaţi acest articol
(45 voturi)

Alma Manuela Ciornei, judecătorul Tribunalului București, a arătat în cadrul unui eveniment că angajatorii trebuie să înțeleagă că au angajați, nu sclavi.

"În ceea ce privește litigiile de muncă, lucrurile nu s-au schimbat de la ultimele date din primăvară. Marea lor majoritate este legată de această minunata Lege a salarizarii unitare care îi vizeaza pe salariații bugetari, care mai găsesc niște sporuri pe care le primesc sau nu în cuauntumul pe care l-ar dori. Din partea privată, în raportul lor de muncă nu prea am observat să fie așa de multe litigii, probabil că ducem și lipsă extraordinară de forță de muncă înalt calificată. Nu pot să vă mint și să vă spun ca parte dintre colegii mei din facultate care activeaza acum în mediul privat le este foarte greu să găsească forță de muncă înalt calificată. Din acest motiv, angajatorii probabil ca sunt mai atenți cu salariații pe care îi mai au", a spus Ciornei.

Potrivit judecatoarei, relațiile de muncă sunt guvernate, din ce în ce mai mult, în ultima perioada de principiul bunei credințe.

"Principiul bunei credințe trebuie să guverneze relațiile de munca. Este fundamental dacă dorim să atragem forță de muncă. Acest principiu include cooperarea loială, încrederea reciprocă și care trebuie să existe între partenerii sociali. Din ce în ce mai des, Curtea Constituțională își bazează hotărârile pe acest principiu. Majoritatea oamenilor nu vin în instanță pentru ca habar nu au că ar putea sau pentru ca le este frică sa nu-și piardă locul de muncă. Angajatorii trebuie să înțeleaga că au angajați care nu sunt sclavi pe plantație, iar angajații să înțeleagă că au drepturi, dar și niste obligații", a susținut Alma Manuela Ciornei.

Citit 143259 ori Ultima modificare Marți, 11 Februarie 2020 19:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.