Evaluaţi acest articol
(43 voturi)
4 comentarii

Alma Manuela Ciornei, judecătorul Tribunalului București, a arătat în cadrul unui eveniment că angajatorii trebuie să înțeleagă că au angajați, nu sclavi.

"În ceea ce privește litigiile de muncă, lucrurile nu s-au schimbat de la ultimele date din primăvară. Marea lor majoritate este legată de această minunata Lege a salarizarii unitare care îi vizeaza pe salariații bugetari, care mai găsesc niște sporuri pe care le primesc sau nu în cuauntumul pe care l-ar dori. Din partea privată, în raportul lor de muncă nu prea am observat să fie așa de multe litigii, probabil că ducem și lipsă extraordinară de forță de muncă înalt calificată. Nu pot să vă mint și să vă spun ca parte dintre colegii mei din facultate care activeaza acum în mediul privat le este foarte greu să găsească forță de muncă înalt calificată. Din acest motiv, angajatorii probabil ca sunt mai atenți cu salariații pe care îi mai au", a spus Ciornei.

Potrivit judecatoarei, relațiile de muncă sunt guvernate, din ce în ce mai mult, în ultima perioada de principiul bunei credințe.

"Principiul bunei credințe trebuie să guverneze relațiile de munca. Este fundamental dacă dorim să atragem forță de muncă. Acest principiu include cooperarea loială, încrederea reciprocă și care trebuie să existe între partenerii sociali. Din ce în ce mai des, Curtea Constituțională își bazează hotărârile pe acest principiu. Majoritatea oamenilor nu vin în instanță pentru ca habar nu au că ar putea sau pentru ca le este frică sa nu-și piardă locul de muncă. Angajatorii trebuie să înțeleaga că au angajați care nu sunt sclavi pe plantație, iar angajații să înțeleagă că au drepturi, dar și niste obligații", a susținut Alma Manuela Ciornei.

Citit 138394 ori Ultima modificare Marți, 11 Februarie 2020 19:13

4 comentarii

 • postat de Anonim Luni, 09 Martie 2020 02:48 178.138.99.*** Link la comentariu
  0
  1

  Se lucrează 2 zile cu 2 libere cîte 15 ore de lucru pe zi și salariile sunt de mizerie. Adică cam 2.000 de lei și fără pauză de masă . nu sunt legi pentru noi. Cum se spune; tot banul vorbește.

  Raportează
 • postat de Grig Zlamparet Duminică, 08 Martie 2020 18:31 79.119.149.*** Link la comentariu
  0
  3

  Care e diferenta intre angajat si sclav? Sclavul avea asigurate casa si masa, iar angajatul primeste ceva bani pentru a plati rate sa-si cumpere casa si masa. A fi anbajat este o sclavie moderna. Iar "sclavia perfecta este acea sclavie in care sclavul nici macar nu banuieste ca este sclav." Cu stima pentru oamenii liberi . Grig.

  Raportează
 • postat de Mario Vineri, 06 Martie 2020 19:45 79.114.25.*** Link la comentariu
  0
  0

  Ma indoiesc de faptul ca , doamna judecator judeca dupa acest princpiu , enuntat tocmai de ea , mai ales cand primeste un telefon de la " cineva de sus " sau primeste o mica atentie de la angajator . Nu mai vorbesc cand in litigiu , angajatorul este din sectorul de stat .

  Raportează
 • postat de Vilaumarin Duminică, 16 Februarie 2020 19:01 46.97.168.*** Link la comentariu
  2
  4

  Asa este și eu lucrez undeva nu mi sa dat bani ce ma sfătuiți sa fac

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.