Evaluaţi acest articol
(36 voturi)
1 comentariu

Alma Manuela Ciornei, judecătorul Tribunalului București, a arătat în cadrul unui eveniment că angajatorii trebuie să înțeleagă că au angajați, nu sclavi.

"În ceea ce privește litigiile de muncă, lucrurile nu s-au schimbat de la ultimele date din primăvară. Marea lor majoritate este legată de această minunata Lege a salarizarii unitare care îi vizeaza pe salariații bugetari, care mai găsesc niște sporuri pe care le primesc sau nu în cuauntumul pe care l-ar dori. Din partea privată, în raportul lor de muncă nu prea am observat să fie așa de multe litigii, probabil că ducem și lipsă extraordinară de forță de muncă înalt calificată. Nu pot să vă mint și să vă spun ca parte dintre colegii mei din facultate care activeaza acum în mediul privat le este foarte greu să găsească forță de muncă înalt calificată. Din acest motiv, angajatorii probabil ca sunt mai atenți cu salariații pe care îi mai au", a spus Ciornei.

Potrivit judecatoarei, relațiile de muncă sunt guvernate, din ce în ce mai mult, în ultima perioada de principiul bunei credințe.

"Principiul bunei credințe trebuie să guverneze relațiile de munca. Este fundamental dacă dorim să atragem forță de muncă. Acest principiu include cooperarea loială, încrederea reciprocă și care trebuie să existe între partenerii sociali. Din ce în ce mai des, Curtea Constituțională își bazează hotărârile pe acest principiu. Majoritatea oamenilor nu vin în instanță pentru ca habar nu au că ar putea sau pentru ca le este frică sa nu-și piardă locul de muncă. Angajatorii trebuie să înțeleaga că au angajați care nu sunt sclavi pe plantație, iar angajații să înțeleagă că au drepturi, dar și niste obligații", a susținut Alma Manuela Ciornei.

Citit 95522 ori Ultima modificare Marți, 11 Februarie 2020 19:13

1 comentariu

  • postat de Vilaumarin Duminică, 16 Februarie 2020 19:01 46.97.168.*** Link la comentariu
    2
    3

    Asa este și eu lucrez undeva nu mi sa dat bani ce ma sfătuiți sa fac

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro