Economii pentru cumpărarea unei case

Economii pentru cumpărarea unei case
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Românii sunt cei mai interesaţi să economisească pentru a-şi cumpăra o casă, la nivel european, potrivit celui mai recent studiu internaţional ING, la care au participat peste 15.000 de repondenţi din 15 ţări, conform unui comunicat de presă al băncii.

Potrivit studiului, 84 la sută dintre români consideră că este mai rentabil să îşi cumpere o locuinţă proprie decât să locuiască cu chirie (comparativ cu media europeană de 70 la sută) şi doar 56 la sută dintre români ar plasa un alt obiectiv financiar înaintea celui de a strânge bani pentru o casă (faţă de media europeană de 81 la sută). Germania (91 la sută), Austria (90 la sută) şi Olanda (90 la sută) înregistrează cele mai mari procente privind prioritizarea altor obiective financiare. De asemenea, Germania (58 la sută) şi Olanda (59 la sută) au cele mai scăzute valori privind percepţia asupra rentabilităţii unei locuinţe.

Aceste rezultate sunt proporţionale cu procentele de proprietari de case din fiecare ţară, România având o pondere ridicată de 96 la sută de familii care trăiesc în locuinţe personale.

Citit 1697 ori Ultima modificare Vineri, 20 Martie 2020 22:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.