Sprijin pentru cultivatorii de usturoi

Sprijin pentru cultivatorii de usturoi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe o rețea de socializare, ministrul Agriculturii, Adrian Oros, anunță o alocare de 7,5 milioane lei pentru programul de susținere a producției de usturoi.

În opinia ministrului, această măsură vine să repare declinul din ultimii ani, perioadă în care România a înregistrat o scădere cu aproape 20 la sută la producţia de usturoi, de la circa 67 mii tone în 2010, la numai 55 mii tone în 2017, în timp ce importurile au crescut semnificativ, pentru a asigura consumul intern. Astfel, cultivatorii de usturoi vor putea primi în 2020 un sprijin financiar de maximum 14.248,8 lei/hectar (echivalent 3.000 de euro) prin schema de ajutor de minimis privind susţinerea producţiei de usturoi.

Criteriile impuse pentru a beneficia de aceste ajutoare de minimis sunt următoarele: deţinerea unei suprafeţe cultivate cu usturoi de minimum 3.000 de metri pătraţi, valorificarea unei cantități de usturoi de minimum trei tone/hectar dovedită cu documente justificative, înregistrarea în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu usturoi la data depunerii cererii, deţinerea Registrului de evidenţă a tratamentelor cu produse de protecţie a plantelor, conform modelului prevăzut în anexe, completat cu tratamentele aplicate culturii, etc.

Valorificarea producţiei se va face în perioada 1 iulie - 20 noiembrie, iar documentele justificative se depun la direcțiile pentru agricultură județene, respectiv a municipiului București, până la data de 27 noiembrie 2020.

Citit 1179 ori Ultima modificare Marți, 18 Februarie 2020 19:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.