Liberty Steel şi-a prezentat strategia - Investiţii de 1 miliard de euro în combinatul de la Galaţi

Liberty Steel şi-a prezentat strategia - Investiţii de 1 miliard de euro în combinatul de la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Alianța GFG și-a finalizat analiza strategică de 100 de zile a activității combinatului Liberty Galaţi și se angajează să investească 1 miliard de Euro pentru transformarea Combinatului, într-un program de investiţii ce se va derula pe o perioadă de 10 ani.

Planul include planuri pentru modernizări majore la capacitățile de turnare, laminoare și liniile de acoperire, precum și planuri privind instalarea unui Cuptor cu Arc Electric, pentru a reduce semnificativ emisiile de carbon și dependența de resursele naturale importate. Toate aceste investiţii sunt menite să transforme combinatul de la Galaţi în „nava amiral” a Liberty Steel, a precizat conducerea combinatului.

“Prin acest pachet investițional substanțial, pregătim LIBERTY Galaţi pentru a deveni un campion regional în producția de oțel, precum și începutul călătoriei către ținta de a avea emisii neutre de carbon pe care ne propunem să o atingem până în anul 2030”, a declarat Sanjeev Gupta, președintele executiv al GFG Alliance, noul proprietar al combinatului.

„Atenția noastră se concentrează asupra implementării modernizărilor de echipamente care ne vor îmbunătăți spectaculos oferta de produse, ne vor reduce impactul asupra mediului și vor permite o mai mare flexibilitate operațională, prin planurile noastre de instalare a unui Cuptor cu Arc Electric. Strategia noastră va asigura competitivitatea și sustenabilitatea Liberty Galaţi pe termen lung, astfel încât să poată reinvesti și continua să furnizeze locuri de muncă la nivel local, pentru generațiile următoare. Avem o mare încredere în angajamentul Guvernului României de a ne ajuta să dezvoltăm și mai departe Combinatul și să oferim beneficii economice angajaților, comunităților locale și - la nivel extins – României”, a precizat Sanjeev Gupta.

Prin aceste investiții, Liberty Galaţi își va regenera procesele de turnare și cele de laminare și va investi, de asemenea, în noi linii de zincare și de acoperire organică.  Acestea vor facilita dezvoltarea unui portofoliu sporit de produse plate și lungi, pentru a crește cota de piață în regiune și a urca nivelul de producție până la 4 milioane de tone pe an, în timp. În vederea îmbunătățirii competitivității operațiunilor, Liberty Galaţi va începe totodată construcția unei fabrici de var.

La rândul său, Bogdan Grecu, director general al Liberty Galaţi, a declarat: “Avem acum un plan clar de transformare pe termen lung, care nu numai că ne va ajuta să contracarăm condițiile de piață nefavorabile pe termen scurt, ci ne va și permite să fim un partener preferat pentru clienți și furnizori, să ne întărim cota de piață locală și să ne reducem amprenta de carbon”.

De la preluarea activității, în iulie 2019, GFG Alliance a oferit pentru Liberty Galaţi sprijin financiar și resurse semnificative care dau acum rezultate într-o serie de îmbunătățiri operaționale, inclusiv pornirea unei noi linii de tăiere în foi, lucrări la un nou preîncălzitor de aer pentru furnal și proiecte cu impact pe mediu. De asemenea, Combinatul a implementat și programe inovatoare care să permită angajaților și managementului să colaboreze pentru identificarea de oportunități și implementarea schimbării.

Neil Barrell, director general de Operațiuni al GFG Alliance, a declarat: „De când am achiziționat combinatul, în iulie anul trecut, am colaborat strâns cu echipa  Liberty Galați pentru a înțelege în detaliu afacerea și a implementa o serie de inițiative, pornind de la repornirea și modernizarea liniilor de producție până la identificarea oportunităților de implementare a unor proiecte de eficientizare energetică”.

Liberty Galați își continuă integrarea în afacerea internațională a Liberty Steel Group, care acum acoperă 200 de locații de producție din 10 țări, devenind a 8-a cea mai mare companie siderurgică din lume, cu excepția Chinei.

Citit 27772 ori Ultima modificare Vineri, 21 Februarie 2020 00:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.