Prima Dacie electrică va fi prezentată în martie

Prima Dacie electrică va fi prezentată în martie
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Pe 3 martie, Dacia va prezenta un model sută la sută electric, la Salonul Auto de la Geneva. Este vorba despre un concept (show-car), nu despre o variantă de stradă. Varianta finală va fi gata în 2021 sau 2022 şi va reprezenta, conform constructorului, cea mai accesibilă maşină de oraş sută la sută electrică de pe piaţă.

"Dacia deschide un nou capitol al evoluţiei sale, abordând segmentul vehiculelor electrice. Standul mărcii va expune astfel, în premieră, un show-car sută la sută electric. O revoluţie în gama Dacia, care profită de experienţa de peste zece ani a Grupului Renault în domeniul mobilităţii electrice", se arată într-un comunicat al constructorului auto.

Specificaţiile tehnice pentru Dacia electrică nu sunt încă disponibile oficial. Ne putem aştepta, însă, la un motor electric de 80 CP, alimentat de o baterie litiu-ion cu o capacitate netă de 35 kWh şi conectivitate la staţii de încărcare prin porturi Type 2 (până la 22 kW) şi CCS (până la 50 kW).

Standardul de garanţie aşteptat este de opt ani sau 160.000 kilometri pentru baterie şi motor, acestea fiind intervalele preponderente folosite de toată industria auto când vine vorba despre garanţia maşinilor electrice.

La începutul anului trecut, preşedintele pe Europa al Dacia, Jean Christophe Kugler, anunţa într-un interviu pentru publicaţia britanică Express, că, în cazul producerii unei maşini electrice, preţul acesteia "va fi şocant de accesibil".

De asemenea, pentru a marca 15 ani de prezenţă comercială în Europa, Dacia va expune totodată seria limitată Anniversaire.

Citit 2285 ori Ultima modificare Joi, 20 Februarie 2020 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.