Depunerea declarației unice, până pe 25 mai

Depunerea declarației unice, până pe 25 mai

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Termenul de depunere a Declarației unice este 25 mai 2020, informează Agenția Națională de Administrare Fiscală. Formularul se utilizează atât pentru declararea impozitului pe veniturile realizate și a contribuțiilor sociale datorate pentru anul 2019, cât și pentru estimarea obligațiilor datorate pentru anul 2020.
Conform AJFP Galaţi, declarația unică se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri sau pierderi din România, din activităţi independente, drepturi de proprietate intelectuală (cu excepţia contribuabililor pentru care impozitul se reţine la sursă), cedarea folosinţei bunurilor, activităţi agricole, piscicultură şi silvicultură, transferul titlurilor de valoare, precum și venituri din alte surse (de exemplu, din transferul de monedă virtuală sau cesiuni de creanţe). Declarația unică se depune și de către persoanele fizice rezidente care realizează venituri din străinătate, supuse impozitării în România.
Declaraţia unică se depune în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire (data depunerii declaraţiei în format hârtie este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poştă, după caz), sau prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, respectiv, prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual” (SPV) ori pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.
Gălăţenii care au nelămuriri privind completarea si depunerea, inclusiv online, a declarației unice pot solicita asistență telefonică la numărul 031 403 91 60, sau la sediul unităților AJFP din judeţul Galaţi. După cum „Viaţa liberă” a mai scris, AJFP Galaţi pune la dispoziţia contribuabililor din judeţ şase calculatoare self service: patru dintre ele la sediul AJFP din str. Brăilei nr. 33 şi câte unul la SFM Tecuci şi SFO Tg.Bujor.

Citit 623 ori Ultima modificare Marți, 25 Februarie 2020 19:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.