Evidenţa plăţilor de TVA

Evidenţa plăţilor de TVA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Galaţi informează contribuabilii persoane fizice și juridice neînregistrate în scopuri de TVA, inclusiv persoanele impozitate la normă de venit, că au obligația completării jurnalului pentru vânzări și a jurnalului pentru cumpărări.

„În vederea luării în evidenţă ca plătitor de TVA şi pentru o bună determinare a plafonului de scutire, persoanele care aplică regimul special de scutire reglementat de art. 310 din Codul fiscal (cele a căror cifră de afaceri anuală, declarată sau realizată, este inferioară plafonului de 88.500 de euro, respectiv, 300.000 de lei) au obligația să ţină evidenţa livrărilor de bunuri şi a prestărilor de servicii care ar fi taxabile dacă nu ar fi realizate de o mică întreprindere, cu ajutorul jurnalului pentru vânzări, precum şi evidenţa bunurilor şi a serviciilor taxabile achiziţionate, cu ajutorul jurnalului pentru cumpărări”, precizează AJFP Galaţi.

Se au în vedere prevederile stipulate la pct. 84 alin. (1) din H.G. nr. 1/2016, dat în aplicarea art. 310 din Legea 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

Citit 972 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Martie 2020 18:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.