De mărţişor, facilităţi fiscale pentru cotribuabilii aflaţi în dificultate

De mărţişor, facilităţi fiscale pentru cotribuabilii aflaţi în dificultate
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Contribuabilii gălăţeni care se confruntă cu dificultăţi financiare în îndeplinirea obligaţiilor fiscale care le revin pot beneficia, în anumite condiţii, de o serie de facilităţi în achitarea acestora, graţie unor moficări legislative intrate recent în vigoare.

În acest sens, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Galaţi informează contribuabilii cu privire la faptul că, în Monitorul Oficial al României nr. 72/31.01.2020, a fost publicată O.G. nr. 6/2020 pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum și pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, act normativ care modifică, printre altele și O.G. nr.6/2019 privind instituirea unor facilități fiscale, respectiv prevederile referitoare la instituirea măsurii de restructurare a obligațiilor bugetare restante.

Modificările aduse Ordonanței Guvernului nr. 6/2019 vizează următoarele măsuri: Extinderea sferei de aplicare a O.G. 6/2019 prin eliminarea pragului de un milion de lei. Cu alte cuvinte, măsura restructurării obligațiilor bugetare va putea fi accesată indiferent de cuantumul obligațiilor bugetare restante la 31.12.2018;

Stabilirea unui nou termen de depunere a notificării privind intenția de restructurare a obligațiilor bugetare. Astfel, termenul de depunere a notificării privind intenția de restructurare a obligațiilor bugetare, care a început la data de 8 august 2019 (data intrării în vigoare a O.G. nr. 6/2019), s-a împlinit la 31 octombrie 2019, dar a fost stabilit un nou termen în perioada 1 februarie-31 martie 2020;

Termenul de depunere a cererii de restructurare a fost prorogat până la data de 31 iulie 2020, sub sancțiunea decăderii.

„De măsura restructurării pot beneficia și următorii debitori: debitorii care au o eșalonare la plată dar o pierd întrucât disponibilitățile bănești previzionate nu permit susținerea acesteia, pentru a respecta spiritul mecanismului de restructurare; debitorii care au garantate obligațiile bugetare, pentru a evita o posibilă discriminare”, se precizează într-un comunicat de presă al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Galaţi.

Instituţia precizează că, formularele D2 – „Notificarea/Cererea de anulare a obligaţiilor de plată accesorii” - sunt disponibile în format electronic pe site-ul ANAF, la adresa: 

https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/declaratii_electronice/descarcare_declaratii.

Potrivit AJFP Galaţi, contribuabilii aflaţi în dificultate financiară se pot adresa Serviciului Asistență pentru Contribuabili și Evidență pe Plătitori Persoane Juridice pentru a solicita sprijin și îndrumare pentru a beneficia de facilitățile fiscale reglementate de legislația fiscală în vigoare, în funcție de situația fiscală concretă în care se află.

Citit 1363 ori Ultima modificare Duminică, 08 Martie 2020 18:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.