Măsuri guvernamentale pentru atenuarea şocurilor. Soluţii pentru amânarea plăţii ratelor bancare

Măsuri guvernamentale pentru atenuarea şocurilor. Soluţii pentru amânarea plăţii ratelor bancare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a declarat, sâmbătă, 14 martie 2020, că a avut discuţii cu sistemul bancar şi le-a cerut reprezentanţilor acestuia să găsească soluţii pentru amânarea, timp de două-trei luni, a plăţii ratelor.

"Am avut discuţii informale. Şi asta a fost cerinţa mea către sistemul bancar: să găsească soluţii pentru amânarea, două-trei luni, a ratelor. Bineînţeles, în corelare cu regulamentul Băncii Naţionale. Dar sunt optimist că această soluţie va fi adoptată", a declarat Cîţu. Întrebat dacă această măsură va fi valabilă pentru toată lumea sau doar pentru cei aflaţi în carantină sau în izolare la domiciliu, ministrul a răspuns că nu cunoaşte detaliile, dar speră să fie extinsă la cât mai multe persoane.

Pe de altă parte, acesta a subliniat că autorităţile s-au pregătit pentru mai multe scenarii, în contextul epidemiei de coronavirus, fiind asigurată finanţarea pentru pensii, salarii, ajutoare sociale. El a subliniat că se încearcă ajutarea companiilor pentru a trece de această perioadă, două-trei luni, şi o parte din măsuri vor fi de genul celei anunţate vineri, de a amâna o perioadă plata unor datorii către buget, precum contribuţiile. Totodată, vor fi pachete şi pentru IMM-uri, pe partea de garantare, dar detaliile vor fi furnizate în zilele următoare. "Am vorbit la ANAF să terminăm cu popririle în această perioadă pe conturile persoanelor fizice, chiar şi la companii, să nu blocăm activitatea nici companiilor, nici persoanelor fizice", a adăugat Cîţu.

Citit 1183 ori Ultima modificare Luni, 16 Martie 2020 01:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.