Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

În plină epidemie de coronavirus, firmele care au ca obiect de activitate transportul internaţional de persoane au noi motive de îngrijorare. Poliţiştii gălăţeni sunt, în perioada februarie - iunie, într-o amplă acţiune de verificare a legalităţii acestor companii. Sunt urmăriţi îndeosebi cei care practică pirateria în transportul de persoane în afara ţării şi care au ca scop, prin aceste activităţi ilicite, evitarea plăţilor taxelor şi impozitelor aferente. Poliţiştii de la Circulaţie şi cei de la Economic implicaţi în aceste controale vor fi prezenţi şi în punctele fixe, dar şi pe trasee. "Controalele efectuate de polițiști, cu preponderență, în apropierea zonelor de îmbarcare/ debarcare a pasagerilor și pe traseele de deplasare ale autovehiculelor vizate, au ca obiectiv eliminarea pirateriei în domeniu, combaterea evaziunii fiscale, impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persoane și circulația vehiculelor pe drumurile publice", precizează cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.
Şi starea tehnică a autovehiculelor folosite de companiile de transport va fi verificată, precum şi alcoolemia conducătorilor auto.
În urma rezultatelor obținute, polițiștii din cadrul structurii de investigare a criminalității economice vor efectua verificări la sediile operatorilor economici ale căror mijloace de transport au fost depistate în trafic efectuând transport de persoane, fără eliberarea de documente legale beneficiarilor serviciului.

Citit 3389 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Martie 2020 20:13

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro