Transportatorii de persoane, luaţi la bani mărunţi

Transportatorii de persoane, luaţi la bani mărunţi
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

În plină epidemie de coronavirus, firmele care au ca obiect de activitate transportul internaţional de persoane au noi motive de îngrijorare. Poliţiştii gălăţeni sunt, în perioada februarie - iunie, într-o amplă acţiune de verificare a legalităţii acestor companii. Sunt urmăriţi îndeosebi cei care practică pirateria în transportul de persoane în afara ţării şi care au ca scop, prin aceste activităţi ilicite, evitarea plăţilor taxelor şi impozitelor aferente. Poliţiştii de la Circulaţie şi cei de la Economic implicaţi în aceste controale vor fi prezenţi şi în punctele fixe, dar şi pe trasee. "Controalele efectuate de polițiști, cu preponderență, în apropierea zonelor de îmbarcare/ debarcare a pasagerilor și pe traseele de deplasare ale autovehiculelor vizate, au ca obiectiv eliminarea pirateriei în domeniu, combaterea evaziunii fiscale, impunerea respectării normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persoane și circulația vehiculelor pe drumurile publice", precizează cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Şi starea tehnică a autovehiculelor folosite de companiile de transport va fi verificată, precum şi alcoolemia conducătorilor auto.

În urma rezultatelor obținute, polițiștii din cadrul structurii de investigare a criminalității economice vor efectua verificări la sediile operatorilor economici ale căror mijloace de transport au fost depistate în trafic efectuând transport de persoane, fără eliberarea de documente legale beneficiarilor serviciului.

Citit 4182 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Martie 2020 20:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.