Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Consumul gospodăriilor şi investiţiile au avut cele mai importante contribuţii la avansul economiei de anul trecut, în timp ce o contribuţie negativă a avut-o exportul, potrivit datelor INS. În anul 2019, produsul intern brut a crescut cu 4,1 la sută faţă de 2018, iar valoarea PIB în preţuri curente a fost de aproximativ 1.054 miliarde de lei.
"Creşterea s-a datorat, în principal: cheltuielii pentru consum final al gospodăriilor populaţiei, al cărei volum s-a majorat cu 5,9 la sută, contribuind cu 3,7 la sută la creşterea PIB; formării brute de capital fix, al cărei volum s-a majorat cu 17,8 la sută, contribuind cu 3,7 la sută la creşterea PIB. O contribuţie negativă la creşterea PIB a avut-o exportul net (-1,7 la sută), consecinţă a creşterii cu 3,5 la sută a volumului exporturilor de bunuri şi servicii, corelată cu o creştere mai mare a volumului importurilor de bunuri şi servicii, cu 7,2 la sută", precizează INS.
Pe seria ajustată sezonier, în ultimul trimestru al anului trecut, PIB estimat a fost de 274 miliarde de lei preţuri curente, în creştere, în termeni reali, cu 1,5 la sută faţă de trimestrul trei din 2019 şi cu 4,2 la sută faţă de trimestrul patru din 2018.

Citit 615 ori Ultima modificare Joi, 19 Martie 2020 17:56

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro