Urgenţe în industria alimentară

Urgenţe în industria alimentară

Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
1 comentariu

Restricţiile impuse de câteva state membre ale UE la frontierele lor cu alte ţări membre, din cauza pandemiei de coronavirus, provoacă întreruperi în aprovizionarea cu alimente, au avertizat reprezentanţii industriei alimentare şi ai fermierilor, transmite Reuters. Acestea avertizează asupra potenţialei lipse de forţă de muncă în industria alimentară deoarece acest sector este dependent de muncitorii care se deplasează în interiorul blocului comunitar.
Pentru a evita penuria de bunuri esenţiale, alimente şi medicamente, liderii UE au sprijinit marţi propunerea Comisiei Europene privind stabilirea unor coridoare de transport la frontierele ţărilor lor, dar nu au fost de acord să menţină deschise graniţele interne.
Însă, industria alimentară consideră că nu este suficient. "În pofida acestor indicaţii, totuşi, continuăm să ne confruntăm cu întreruperi majore", avertizează reprezentanţii industriei alimentare. Ei cer ţărilor şi instituţiilor UE să pregătească planuri de urgenţă pentru posibila lipsă de angajaţi.

Citit 2223 ori Ultima modificare Vineri, 20 Martie 2020 17:31

1 comentariu

  • postat de cumparator Duminică, 22 Martie 2020 13:29 86.124.202.*** Link la comentariu
    0
    2

    Revenind la magazinele noastre, faina tot nu a revenit la rafturi, cu exceptia celei scumpe. Ceapa a disparut din supermarketuri iar in aprozare mici, particulare, preturile pornesc de la 4 lei/kg (pret de specula daca ne gandim ca pana saptamana trecuta rar sareau de 3lei/kg.

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro