Deputații au adoptat Ordonanța care permite amânarea ratelor

Deputații au adoptat Ordonanța care permite amânarea ratelor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Deputaţii au adoptat Ordonanţa care prevede amânarea plăţii ratelor la bănci. După modificările aduse, plata ratelor poate fi suspendată până la 31 decembrie. De asemenea, românii pot cere amânare şi dacă au restanţe şi nu se aplică dobânda la dobândă. Totodată, potrivit modificărilor aduse, nu mai este nevoie ca solicitanţii să facă dovada că au fost afectaţi economic de criza COVID-19.

Social-democraţii nu au uitat, nici de această dată, să critice Ordonanţa Guvernului. „Practic, se elimină dobânda la dobândă pentru toate tipurile de credit, acea cămătărie a domnului Cîţu, cu posibilitatea ca şi restanţierii, care sunt cei mai vulnerabili, să beneficieze de amînarea ratelor, (...) posibilitatea amânării ratelor cu până la 18 luni pentru producătorii agricoli ale căror culturi au fost compromise anul acesta, din cauza secetei. (...) Să-l lăsăm pe domnul Cîţu să se lupte cu spionii ruşi, care i-au scos serverul din priză… ”, a declarat Alfred Simonis, liderul deputaţilor PSD.

PNL a anunţat că va ataca legea la Curtea Constituţională. „Aceste măsuri au fost luate deja de către Guvern. Sigur că Ordonanţa a fost modificată în Parlament şi, din acest motiv, pe ideea că lucrurile au fost deja clar stabilite de către Guvern şi nu mai era nevoie de această modificare, o să atacăm la CCR legea adoptată azi”, a spus Florin Roman, liderul deputaţilor PNL.

Citit 840 ori Ultima modificare Joi, 23 Aprilie 2020 22:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.