Evoluţia afacerilor din comerţ

Evoluţia afacerilor din comerţ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut cu 9,4 la sută ca serie brută în primele trei luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut, informează Institutul Naţional de Statistică (INS).

Rezultatul se datorează creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+14,6 la sută), vânzărilor de produse nealimentare (+7,5 la sută) şi comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+3,7 la sută).

De asemenea, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna martie 2020, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 5,0 la sută datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+12,3 la sută) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+1,9 la sută). Scăderi s-au înregistrat la vânzările de produse nealimentare (-0,6 la sută).

Citit 1307 ori Ultima modificare Joi, 07 Mai 2020 20:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.