Noul director al DGRFP Galați este, practic, tot cel vechi

Noul director al DGRFP Galați este, practic, tot cel vechi
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Scriam, într-un articol publicat de ”Viața liberă” în luna mai a anului trecut, despre morişca directorilor la Regionala ANAF cu sediul în Galați (Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice), precum și la șefia Administrației Județene a Finanțelor Publice Galați. Situația nu s-a schimbat deloc de atunci, iar schimbările, care par să nu mai aibă nicio noimă profesională, se fac în continuare pe bandă rulantă.

Mutările aproape continue care se fac în conducerea Finanțelor gălățene aduc, pe lângă o doză consistentă de neprevăzut, și o anume secretomanie. Ele nu sunt anunțate nicăieri în mod oficial prin vreun comunicat de presă, vin cu ordin parafat și semnat de șefii ANAF și sunt menționate doar, pentru cei cu adevărat interesați, undeva într-un fund de pagină web a finanțelor, la contacte sau organigramă. Dacă, ziarist fiind, ceri mai multe detalii pe cale oficială, răspunsurile care vin, cu aprobarea ANAF-ului central, sunt seci, în genul ”Dl x este director executiv pe funcția y, începând din ziua z”.

Conform surselor noastre, în aceste zile urmează să expire mandatul de director general al DGRFP Galați al Gabrielei Țelicov. S-a tot vorbit, pe canale neoficiale, de mai mulți potențiali înlocuitorii acesteia, unul dintre numele aflate la un moment dat în cărți fiind cel al lui Cătălin Găinaru, fost comisar-șef adjunct în Garda Financiară Galați și, apoi, angajat în cadrul Direcției Antifraudă Constanța. Numai că toate ”vorbele făcute” au picat, din moment ce fostul director general al DGRFP Galați, vrânceanul Eugen Ciorici, a câștigat procesul cu ANAF. Ciorici, care a ocupat prin concurs postul de șef al DGRFP, fusese mutat, la începutul acestui an, la sediul central din Bucureşti, la Direcţia Generală de Investiţii, achiziţii publice şi servicii interne din cadrul ANAF. A contestat decizia de mutare a sa și a câștigat, astfel că, legal, se poate întoarce pe funcția de director general al DGRFP Galați. Numai că nu e sigur că el mai vrea să se întoarcă și nu am reușit să-l contactăm pentru a ne confirma situația.

Eugen Ciorici, care va împlini duminică 63 de ani, mai are doi ani până la pensie, iar în ultima perioadă a stat mai mult în detașări. A ocupat până acum de patru ori funcția de director general al DGRFP Galați. Primul său mandat a început la înfiinţarea celor opt regionale ANAF, în 2013, şi a durat până în octombrie 2016. A revenit ca şef al DGRFP Galaţi în mai 2017, apoi în ianuarie 2018 şi, pentru a patra oară, în 6 ianuarie 2020. În perioadele de "pauză de Galaţi", a fost şef la DGRFP Iaşi şi la AJFP Vrancea. Pe durata detaşărilor sale, scaunul de director general al Regionalei ANAF gălăţene a fost ocupat de Silviu Pripoaie (de două ori) şi, până în decembrie anul trecut, de Gabriel-Ioan Avrămescu, actualul prefect de Galaţi.

Dacă tot spuneam la început de schimbări surprinzătoare, să amintim aici și situația focșăneanului Ștefan Sergiu Bordea, nepotul ministrului Dezvoltării Ion Ștefan (poreclit și ministrul grindă). Luna aceasta, Bordea, fost inspector vamal în Vrancea, a fost numit șef al AJFP Galați, funcție pe care n-a stat decât o zi, fiind numit director executiv la Colectare pe întreaga regiune fiscală cu sediul la Galați și care mai cuprinde județele Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău și Vrancea.

Nici la Administrația Județeană a Finanțelor Publice Galați lucrurile nu sunt clare deloc. Fosta șefă, Mioara Daniela Carp, s-a întors la jobul de IT-ist din regională, Bordea a fost mutat la Colectare, așa că, la această oră, postul de șef al AJFP este liber. Se pare că există deja o numire de la ANAF pe postul de la Galați – Bogdana Camelia Oprescu, fostă șefă la AJFP Dolj. Numai că, din nou, nu se știe dacă aceasta vrea să vină la Galați. Cum spuneam, o adevărată harababură!

Citit 6921 ori Ultima modificare Luni, 11 Mai 2020 21:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.