La invitaţia lui Sanjeev Gupta, Ludovic Orban va vizita Combinatul de la Galați

La invitaţia lui Sanjeev Gupta, Ludovic Orban va vizita Combinatul de la Galați
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Patronul Liberty Steel, Sanjeev Gupta, care deţine combinatul siderurgic de la Galaţi, s-a întâlnit marţi, 26 mai, la Palatul Victoria, cu premierul Ludovic Orban. Pe agenda întâlnirii s-au aflat în special proiectele de investiţii - atât din partea Liberty, cât şi a Executivului - investiţii care, în esenţă, ar trebui să fie complementare în beneficiul Galaţiului. În aceeaşi zi, reprezentanţii Liberty Steel au avut, la Ministerul Economiei, o întâlnire şi cu conducerea Romgaz.

La întâlnirea de la Palatul Victoria, alături de Sanjeev Gupta au fost prezenţi reprezentanţii la vârf ai noului staff al Liberty Steel Group, care supervizează activitatea combinatului de la Galaţi, respectiv Roland Junck, preşedinte pentru Europa şi Marea Britanie Liberty Steel, şi Paramjit Kahlon, director general pentru Siderurgie Primară şi Minerit Integrat Liberty Steel. De asemenea, la întâlnire au fost prezenţi country-managerul Ionel Borş şi Bogdan Grecu, directorul general Liberty Galaţi.

Din partea Executivului, alături de premierul Ludovic Orban la întâlnire au fost prezenţi ministrul Economiei, Virgil Popescu, şi şeful Cancelariei primului-ministru, Ionel Dancă. Şi pentru că este vorba de cea mai importantă unitate industrială din Galaţi, la întâlnire au mai fost prezenţi senatorul George Stângă şi deputatul Victor Paul Dobre.

Gupta a prezentat planurile de investiţii pe care Liberty Steel le are în vedere la Galaţi, cu accent pe strategia GreenSteel a grupului, axată pe introducerea pe noi tehnologii, mai puţin poluante şi mai eficiente din punct de vedere tehnologic. La rândul său, premierul a prezentat o serie de măsuri privind susţinerea mediului de afaceri, dar şi proiectele atât de necesare de dezvoltare a infrastructurii de transport din zona Galaţiului.

"A fost o discuţie foarte bună, care cred că reflectă deschiderea reciprocă spre dialog şi colaborare. De altfel, la invitaţia dlui Gupta, dl premier Ludovic Orban a promis că va veni la Galaţi pentru a vizita combinatul siderurgic, dar, desigur, vor fi avute în vedere şi alte probleme ce ţin de dezvoltarea economică şi socială a Galaţiului", a precizat deputatul Victor Paul Dobre. Detaliile privind calendarul vizitei urmează a fi stabilite de comun acord.

În cursul zilei de ieri, delegaţia Liberty Steel s-a întâlnit, la Ministerul Economiei, şi cu reprezentanţii Romgaz, pentru a întări colaborarea între cele două companii, mai ales că, în perspectivă, combinatul siderurgic gălăţean doreşte să se axeze pe producerea de "oţel verde", cu tehnologie ce permite reducerea emisiilor de carbon. În esenţă este vorba de construirea unui cuptor cu arc electric, care în tandem cu Furnalul nr. 5 să asigure o creştere a producţiei de oţel. Cuptorul cu arc electric va permite folosirea ca materie primă a fierului vechi, dar, în acelaşi timp, prin eliminarea unor etape tehnologice specifice furnalelor clasice, se vor reduce considerabil şi emisiile de carbon.

Nu în ultimul rând, întâlnirea dintre reprezentanţii Liberty Steel şi Romgaz ar putea genera o soluţie şi pentru modernizarea Electrocentrale. Aceasta este, însă, o altă poveste...

CITEȘTE ȘI: Sanjeev Gupta, prima vizită la Galaţi de după izbucnirea pandemiei (SPECIAL)

(26 mai 2020)

Citit 3726 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Mai 2020 13:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.