Vom trece Mureşul pe oţel de la Galaţi

Vom trece Mureşul pe oţel de la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Oțelul produs de siderurgiştii de la combinatul Liberty Galaţi se regăseşte în multe din marile lucrări de infrastructură realizate în ţară. Un exemplu în acest sens este construirea a două poduri peste Mureş (la Rădeşti şi Sâncrai), unde în prezent se lucrează la ridicarea celor 12 grinzi metalice de susţinere a structurilor. Podurile fac parte din Lotul 2 al Autostrăzii de 70 de kilometri A10, care va conecta autostrăzile A1 și A3.

Uzinate la Arad, grinzile metalice au 115 tone fiecare și sunt ridicate cu o macara de mare capacitate. Montarea acestora folosește o tehnologie specială care implică mai puține cofraje sau chiar renunțarea la acestea.

"Suntem mândri că tabla groasă produsă la noi este folosită în proiecte majore de infrastructură, cum este acesta. Căutăm în permanență cele mai bune soluții tehnice, logistice și comerciale, adaptate clienților noștri", a declarat Bogdan Grecu, directorul general al Liberty Galați.

Pentru acest proiect, Liberty Galați a produs și livrat 3.500 de tone de tablă groasă testată ultrasonic, cu grosimi între 6 și 80 milimetri, în nu mai puțin de 320 de formate.

Oțelul produs de Liberty Galați se regăseşte şi în alte proiecte de infrastructură mare, inclusiv la construirea podului peste Dunăre de la Brăila.

Citit 2067 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Iunie 2020 21:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.