Bonificațiile, evidențiate în noua declarație unică

Bonificațiile, evidențiate în noua declarație unică
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Noul formular editabil (PDF inteligent) pentru declarația unică privind impozitul și contribuțiile pentru veniturile obținute în 2019, publicat de ANAF la sfârșitul săptămânii trecute, evidențiază și bonificațiile de care beneficiază cei care depun declarația până în ultima zi a acestei luni.

Astfel, pentru plata impozitului pe venit, a contribuţiei de asigurări sociale şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate pentru anul 2019, se acordă o bonificaţie de 5 la sută din aceste sume, dacă toate aceste obligaţii fiscale de plată se sting prin plată sau prin compensare integral până la data de 30 iunie 2020 inclusiv. Pentru depunerea declaraţiei unice prin mijloace electronice de transmitere la distanţă se acordă o bonificaţie de 5 la sută din impozitul pe venit, pentru contribuţia de asigurări sociale şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate, numai dacă este îndeplinită condiţia privind plata, menţionată anterior, caz în care se acordă ambele bonificaţii. De aceste bonificații pot beneficia și persoanele care, în anul 2019, au realizat venituri pentru care au obligația depunerii numai a declaraţiei unice privind venitul estimat (Capitolul II din declaraţia unică), precum și cele care au optat în anul 2019 pentru plata CAS sau a CASS.

Bonificația se determină de contribuabil și se evidențiază în mod distinct în declaraţia unică privind venitul realizat, obligaţiile de plată determinându-se prin diminuarea obligaţiilor fiscale datorate cu valoarea bonificaţiei. În cazul în care declaraţia unică pentru veniturile realizate în anul 2019 a fost depusă, indiferent prin ce modalitate, fără acordarea bonificaţiilor, trebuie depusă o declaraţie rectificativă până la 30 iunie 2020, inclusiv, cu respectarea condiţiilor menţionate mai sus, pentru a beneficia de bonificații.

Depunerea declarațiilor și obținerea de informații se pot face prin intermediul Spațiului Privat Virtual, iar plata poate fi efectuată prin internet banking sau ghiseul.ro.

Citit 1010 ori Ultima modificare Marți, 09 Iunie 2020 18:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.