Combinatul şi mediul universitar îşi unesc forţele

Combinatul şi mediul universitar îşi unesc forţele
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Un prim set de inițiative de colaborare - atât în cercetare științifică aplicată (inclusiv testări de specialitate), cât și în plan educațional - a fost stabilite de combinatul Liberty Galaţi şi Universitatea „Dunărea de Jos” ca primă etapă în materializarea proiectului Academiei Liberty – Greensteel, menit să încurajeze tinerii specialişti să se implice în dezvoltarea noilor tehnologii din industria oţelului.

O delegație extinsă a combinatului a vizitat laboratoarele și punctele de micro - producție ale Universității și a explorat - alături de profesori și de cercetători - posibile domenii de interes comun din zone tehnice cum ar fi: robotică, automatizări, inginerie electrică, sudură și tăieri cu plasmă, protecție la coroziune, nano - tehnologii, protecția mediului, materiale polimerice și injectabile etc.

În cadrul unei conferințe de lucru cu conducerile facultăților tehnice, s-au avansat posibile aplicații ale unor studii și cercetări tehnice, cu aplicabilitate în procese ale combinatului. De asemenea, s-a discutat și despre o întărire a schimbului de date privind profilul de pregătire academică, în vederea apropierii acestuia de necesitățile industriei și ale producătorului gălățean de oțel.

“Nu suntem interesați doar de pregătirea studenților, ci și de cercetare, testare, micro-producție și integrare tehnică. Din discuțiile purtate, au rezultat numeroase idei asupra cărora să se aplece experții noștri și cei ai Universității”, a declarat directorul general al Liberty, Bogdan Grecu.

„Suntem convinși că putem să dezvoltăm niște tematici de interes comun, în funcție de prioritățile fiecărei instituții, astfel încât să reușim să materializăm acest demers și să facem posibil transferul de know-how în ambele direcții”, a declarat la rândul său rectorul Universităţii „Dunărea de Jos”, prof.dr.ing. Puiu Lucian Georgescu.

Protocolul de colaborare dintre Liberty Steel şi Universitatea „Dunărea de Jos” a fost încheiat în iunie 2020, pentru a contribui, conform strategiei Greensteel, la dezvoltarea unor metode de producţie durabile, mai prietenoase cu mediul. Grupul Liberty Steel îşi propune ca până în 2030 să devină neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Citit 1778 ori Ultima modificare Joi, 23 Iulie 2020 18:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.