Zeci de firme gălățene, controlate de Fisc

Zeci de firme gălățene, controlate de Fisc
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Inspectorii fiscali din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Galați au finalizat, în cursul lunii august, 38 de inspecții fiscale (din care 29 la contribuabili persoane juridice) și 20 de controale inopinate și încrucișate, din care unul singur a fost la o persoană fizică. Conform unui comunicat al AJFP, aceste acțiuni s-au soldat cu o amendă de 1.000 de lei aplicată unei firme, dar și cu obligații suplimentare stabilite, în valoare de 2,95 milioane de lei, din care 2,83 milioane de lei la persoane juridice. Din totalul obligațiilor suplimentare stabilite, sumele reprezentând TVA dețin ponderea cea mai importantă, respectiv 71,82% (2,12 milioane de lei).

Comunicatul AJFP afirmă că acțiunile desfășurate pe parcursul primelor șase luni ale anului au avut ca scop creșterea rolului prevenției inspecției fiscale în relația cu contribuabilul, precum și a gradului de conformare voluntară la declarare și plată a obligațiilor fiscale. S-au mai efectuat ”inspecții fiscale din proprie inițiativă la contribuabili persoane juridice și persoane fizice care prezintă risc fiscal ridicat; pentru verificarea legalității și conformității declarațiilor fiscale, a corectitudinii și exactității îndeplinirii obligațiilor de către contribuabili; verificarea sau stabilirea, după caz, a bazelor de impozitare și a situațiilor de fapt aferente; stabilirea diferențelor de obligații fiscale principale în baza analizei de risc.

De asemenea, au mai fost inspecții fiscale efectuate în vederea soluționării în termen a deconturilor de TVA cu opțiune de rambursare primite pentru control anticipat și ulterior”, precizează instituția gălățeană.

Citit 2107 ori Ultima modificare Luni, 28 Septembrie 2020 10:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.