Zeci de firme gălățene, controlate de Fisc

Zeci de firme gălățene, controlate de Fisc

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Inspectorii fiscali din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Galați au finalizat, în cursul lunii august, 38 de inspecții fiscale (din care 29 la contribuabili persoane juridice) și 20 de controale inopinate și încrucișate, din care unul singur a fost la o persoană fizică. Conform unui comunicat al AJFP, aceste acțiuni s-au soldat cu o amendă de 1.000 de lei aplicată unei firme, dar și cu obligații suplimentare stabilite, în valoare de 2,95 milioane de lei, din care 2,83 milioane de lei la persoane juridice. Din totalul obligațiilor suplimentare stabilite, sumele reprezentând TVA dețin ponderea cea mai importantă, respectiv 71,82% (2,12 milioane de lei).

Comunicatul AJFP afirmă că acțiunile desfășurate pe parcursul primelor șase luni ale anului au avut ca scop creșterea rolului prevenției inspecției fiscale în relația cu contribuabilul, precum și a gradului de conformare voluntară la declarare și plată a obligațiilor fiscale. S-au mai efectuat ”inspecții fiscale din proprie inițiativă la contribuabili persoane juridice și persoane fizice care prezintă risc fiscal ridicat; pentru verificarea legalității și conformității declarațiilor fiscale, a corectitudinii și exactității îndeplinirii obligațiilor de către contribuabili; verificarea sau stabilirea, după caz, a bazelor de impozitare și a situațiilor de fapt aferente; stabilirea diferențelor de obligații fiscale principale în baza analizei de risc.

De asemenea, au mai fost inspecții fiscale efectuate în vederea soluționării în termen a deconturilor de TVA cu opțiune de rambursare primite pentru control anticipat și ulterior”, precizează instituția gălățeană.

Citit 1692 ori Ultima modificare Luni, 28 Septembrie 2020 10:06

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro