88 la sută din culturile de primăvară, compromise

88 la sută din culturile de primăvară, compromise
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Potrivit informațiilor primite de la noul director executiv al Direcției pentru Agricultură Județene (DAJ) Galați, Ionel Nicula, aproape 88 de procente din suprafața totală a județului însămânțată cu culturi de primăvară a fost declarată calamitată, mai exact peste 136 de mii de hectare dintr-un total de peste 155 de mii, aparținând unui număr de 13.356 de fermieri.

Conform aceleiași surse, cele mai mari suprafețe calamitate se înregistrează la culturile de porumb – 73.437 hectare, floarea-soarelui – 46.837 hectare, lucernă – 5.729 hectare, mazăre – 4.683 hectare și vii – 1.314 hectare. De asemenea, au fost declarate calamitate și suprafețe mai mici, vizând culturile de soia, orzoaică de primăvară, plante de nutreț, porumb pentru sămânță, coriandru, sau livezi.

Rapoartele-sinteză întocmite au fost aprobate la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Galați și au fost înaintate la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Cel mai probabil, banii vor ajunge la fermierii greu încercați de seceta pedologică după stabilirea cuantumului despăgubirilor și ulterior rectificării bugetare de la începutul lunii viitoare.

Citit 1728 ori Ultima modificare Duminică, 18 Octombrie 2020 16:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.