Liberalizarea pieţei de energie, o necunoscută

Liberalizarea pieţei de energie, o necunoscută
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Peste 90 la sută dintre consumatorii casnici de energie din România nu ştiu că piaţa va fi liberalizată complet de la 1 ianuarie 2021, întrucât autorităţile nu au informat suficient populaţia că urmează să se întâmple acest lucru, potrivit unui comunicat al Asociaţiei pentru Energia Inteligentă (AEI).

"Liberalizarea pieţei de energie electrică pentru consumatorii casnici se bazează pe aceleaşi practici folosite în vară şi la aşa zisa liberalizare a pieţei gazelor naturale, care să asigure „succesul” furnizorilor actuali, respectiv să le asigure acestora păstrarea, atât a clienţilor, cât a şi a modului de stabilire unilaterală a preţului", spun experţii din cadrul asociaţiei.

Începând cu data de 1 ianuarie 2021 piaţa de energie electrică se liberalizează complet, furnizarea energiei electrice urmând a se realiza în regim concurenţial inclusiv pentru categoria clienţilor casnici care beneficiază în perioada 1 iulie - 31 decembrie 2020 de tarife reglementate. Fiecare client casnic trebuie să îşi aleagă un furnizor în funcţie de nevoile specifice şi de ofertele concurenţiale puse la dispoziţie de către aceştia.

Citit 1767 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Decembrie 2020 17:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.