Cel mai bun preț la energie, fără abonament, până la 30 iunie

Cel mai bun preț la energie, fără abonament, până la 30 iunie
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Clienţii casnici care nu au schimbat contractul de furnizare a energiei electrice vor beneficia de cel mai bun preţ din oferta concurenţială a furnizorilor lor şi vor putea opta pentru o nouă ofertă în cadrul unui proces de contractare mult simplificat, potrivit unui comunicat al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), remis miercuri.

"Clienţii vor beneficia de cel mai bun preţ din oferta concurenţială a furnizorilor şi vor putea opta pentru o nouă ofertă în cadrul unui proces de contractare mult simplificat. De asemenea, cel puţin până la data de 30 iunie 2021, clienţii casnici vor primi din partea furnizorului actual cea mai bună ofertă, fără abonament, şi vor putea beneficia de o reducere comercială care să acopere diferenţa dintre preţul din oferta de serviciu universal aplicabilă în primul semestru al anului 2021 şi preţul din oferta concurenţială cu valoarea cea mai mică", precizează comunicatul.

Pentru informarea clienților casnici, furnizorii de ultimă instanţă sunt obligaţi să transmită lunar, o dată cu fiecare factură emisă, o informare privind procesul de liberalizare precum şi un formular de selecţie ofertă. Formularul de selecţie ofertă trebuie să conțină oferta concurenţială cu valoarea cea mai mică, o ofertă concurenţială alternativă şi oferta de serviciu universal, oferte aplicabile în semestrul I 2021, precum şi valoarea reducerii comerciale acordate şi perioada de aplicare. Prin completarea acestui formular, clientul poate alege direct oferta concurenţială optimă, iar transmiterea formularului prin selecţia unei oferte constituie acordul de contractare şi, implicit, obligaţie contractuală pentru ambele părţi. Contractul intră în vigoare în 5 zile de la data primirii de către furnizor a formularului de ofertă completat şi semnat de către client.

Citit 3457 ori Ultima modificare Vineri, 22 Ianuarie 2021 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.