Sistemul Energetic Naţional, pregătit pentru un şoc termic

Sistemul Energetic Naţional, pregătit pentru un şoc termic
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

România va traversa un şoc termic cu minime nocturne de până la minus 20 de grade, pe alocuri chiar mai scăzute, însă Sistemul Energetic Naţional este pregătit pentru această perioadă, informează Ministerul Energiei.

"Miercuri, 10 februarie, s-a organizat şedinţa Comandamentului de Iarnă, coordonată la nivelul Ministerului Energiei de către secretarul de stat Niculae Havrileţ. La şedinţă au participat cei mai importanţi actori ai sectorului energetic care menţin în funcţiune Sistemul Energetic Naţional şi asigură furnizarea continuă şi în siguranţă. Din partea Comandamentului, transmitem că, începând cu ziua de vineri, până pe o durată de şapte-opt zile, România va traversa un şoc termic cu minime nocturne de până la -20 de grade, pe alocuri chiar mai scăzute. De asemenea, temperatura diurnă va avea un nivel negativ de până la -8 grade. Sistemul Energetic este pregătit pentru traversarea acestui şoc termic. Toţi actorii esenţiali care asigură funcţionarea Sistemului Energetic Naţional au precizat că sunt pregătiţi pentru perioada care urmează", se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Complexul Energetic Oltenia va funcţiona normal, iar în cazuri deosebite va fi pus la dispoziţie un grup de producţie de energie electrică de la Turceni.

Citit 945 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Februarie 2021 17:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.