Niciun angajat, în urma Bursei Locurilor de Muncă!

Niciun angajat, în urma Bursei Locurilor de Muncă!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) ne informează: cei 30 de agenţi economici care au scos pe piaţă 453 de locuri de muncă nu au angajat, momentan, niciun gălăţean *

Până în acest moment, niciun agent economic dintre cei care s-au prezentat la Bursa Locurilor de Muncă organizată de AJOFM pe 23 aprilie nu a angajat vreunul dintre gălăţenii pe care îi selectase în acest scop. Şi noi, naivi, ne aşteptam să fie ditamai concurenţa pe locuri!

Purtătorul de cuvânt al AJOFM, Nicoleta Harţegan, a precizat că lucrurile s-ar putea schimba şi că informaţiile ar putea fi ceva mai îmbucurătoare peste vreo lună, dat fiind că angajarea e un proces care se definitivează greu, iar angajatorul ar putea să comunice datele abia după aceea. 

Oricum, parcă nu mai tragem speranţă că toate cele  453 de locuri de muncă scoase la bursă se vor ocupa. Poate că nici măcar o parte…

Câţi gălăţeni vor munci în străinătate prin reţeaua EURES?

În urma recrutării prin reţeaua EURES, 5 gălăţeni au încheiat contract şi urmează să plece la muncă, în agricultură, în Danemarca, potrivit informaţiilor care ne-au fost oferite de purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi, Nicoleta Harţegan.

O altă persoană (dintre cele şapte chemate la interviu) va pleca în Spania, să lucreze tot în agricultură. Încă 30 de persoane vor afla, în curând, dacă vor lucra sau nu în Italia, în domeniul hotelier.

În schimb, pe englezii care se ocupă de agricultură nu i-a interesat forţa de muncă din oraşul nostru, la fel cum nici austriecii n-au vrut să audă de gălăţeni, atunci când a venit vorba despre angajări în domeniul forestier.

Se pare că nici medicii gălăţeni nu s-au interesat de postul de chirurg vacant în Suedia, dar nici farmaciştii n-au aplicat pentru cele 10 posturi disponibile în Marea Britanie.

Până la urmă, tot mai bine în ţara ta, mai ales dacă trecem peste considerentele legate de pâine şi leafă.  

Citit 1463 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.