A început numărătoarea inversă pentru agricultori!

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Săptămâna aceasta este ultima în care agricultorii din judeţul Galaţi mai pot depune cereri pentru a obţine subvenţii de la Uniunea Europeană prin Măsura 1.4.1 – Sprijinirea fermelor de semi-subzistenţă.

Sprijinul constă într-o sumă fixă, de 1.500 de euro pe an, acordată timp de cinci ani.

Au dreptul la această subvenţie micii fermieri care deţin câteva animale şi câteva hectare de teren, sunt înregistraţi în Registrul fermelor şi vând o parte din producţia agricolă. şi vârsta este o condiţie.

Agricultorii trebuie să aibă cel mult 62 de ani. În plus, ca să primească banii, ei trebuie să se constituie în Persoană Fizică Autorizată sau întreprindere individuală.

Până acum, doar 73 de mici fermieri din judeţul Galaţi au depus cereri de obţinere a acestei subvenţii.

Solicitările celor 70 de agricultori sunt în curs de analiză, relevă Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (DADR), care speră să mai primească cel puţin 50 de cereri săptămâna aceasta.

„Termenul-limită de depunere a dosarelor este 15 mai şi sperăm ca, până atunci, să ajungem la un total de 200-250 de dosare”, a declarat directorul DADR Galaţi, Violeta Nanu.

Anul trecut, 98 de mici agricultori din judeţul nostru au solicitat şi au obţinut subvenţia de 7.500 de euro de la Uniunea Europeană, deşi numărul celor care au fi putut accesa acest ajutor este de 80 de ori mai mare.

„Circa 8.000 de mici fermieri din judeţul Galaţi se încadrează în criteriile de selecţie impuse de Măsura 1.4.1 – Sprijinirea fermelor de semi-subzistenţă”.

„Ei sunt, însă, uşor reticeţi la formele de PFA sau întreprindere individuală”.

„Uniunea Europeană acordă această subvenţie doar dacă eşti înregistrat ca PFA sau întreprindere individuală, or fermierii noştri nu concep să plătească impozite pentru ceea ce produc. Această reticenţă presupune muncă suplimentară de convingere”.

„Noi mergem în judeţ şi încercăm să lămurim oamenii”, a afirmat directorul DADR Galaţi, Violeta Nanu.

Citit 599 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.