La sfat cu ministrul Economiei FSS-Metarom a cerut o baterie de cocsificare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Liderii filialei Federaţiei Sindicale a Siderurgiştilor-Metarom din combinatul ArcelorMittal Galaţi, Adrian Adăscăliţei şi Nelu Radu, s-au întâlnit cu ministrul Economiei, Adriean Videanu, sâmbătă, după discuţia pe care acesta a avut-o cu administraţia companiei siderurgice.

Oficialul guvernamental i-a informat despre conţinutul discuţiilor cu patronatul, referitoare la planurile pe care statul român vrea să le dezvolte în comun cu ArcelorMittal.

De partea cealaltă, însă, liderii sindicali au insistat pe necesitatea construirii unei noi baterii de cocsificare la Galaţi, după ce anul trecut compania a închis Uzina Cocso-Chimică şi a recurs la importurile de cocs.

„Ne-a transmis şi nouă că statul român intenţionează să construiască o centrală electrică de 400 de megawaţi împreună cu ArcelorMittal Galaţi să să-i vândă companiei participaţiile la combinatul Krivoy Rog din Ucraina, iniţiative benefice pentru creşterea producţiei”.

„Însă noi i-am solicitat domnului ministru să-i impună Combinatului să construiască o nouă baterie de cocsificare, căci altfel planul privind creşterea producţiei la 4,5 milioane de tone de oţel pe an este nerealist”, a declarat, ieri, preşedintele FSS-Metarom Galaţi, Adrian Adăscăliţei.

Totodată, liderii sindicali i-au înmânat ministrului un pachet de amendamente la noua lege a pensiilor. "Din punctul nostru de vedere, siderurgiştii sunt discriminaţi în comparaţie cu alte categorii de angajaţi care lucrează în condiţii grele de muncă", a spus Adrian Adăscăliţei.

Amendamente şi promisiuni

În discuţia cu ministrul Economiei, liderii sindicali au obţinut promisiunea că taxa pe valoare adăugată şi cota unică de impozitare nu vor fi majorate.

„Am primit certitudinea că (membrii Guvernului, n.r.) nu vor mări TVA-ul şi cota unică”, a afirmat preşedintele FSS-Metarom Galaţi.

Săptămâna trecută, înainte de anunţul preşedintelui Traian Băsescu privind reducerea cheltuielilor bugetare, a circulat zvonul conform căruia cota unică de impozitare va creşte de la 16 la 20 la sută, iar TVA-ul de la 19 la 24 la sută.

Citit 649 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.