Case de marcat conectate la sistemul ANAF

Case de marcat conectate la sistemul ANAF
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

După aproximativ o lună de la lansarea procedurii de conectare a caselor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al Ministerului Finanțelor - ANAF, peste 10.000 de case de marcat s-au conectat cu succes şi au fost descărcate mai mult de 100.000 de profiluri din sistemul SPV (Spaţiul Privat Virtual).

Operaţionalizarea procedurii de conectare a caselor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic al MF - ANAF reprezintă un pas înainte spre digitalizarea administraţiei fiscale prin automatizarea schimbului de date şi eliminarea necesităţii depunerii anumitor declaraţii specifice, de către comercianţi, în fiecare lună.

Ministerul Finanțelor reaminteşte că termenul-limită de conectare pentru marii contribuabili este 30 iunie 2021, iar pentru contribuabilii mici şi mijlocii, 30 noiembrie 2021.

Operatorii economici care deţin aparate de marcat electronice fiscale instalate în zone deservite de reţele de comunicaţii au obligaţia să întreprindă demersurile necesare pentru conectarea acestora la sistemul informatic al MF-ANAF.

Obţinerea profilului de către distribuitorii autorizaţi şi unităţile acreditate de service în vederea conectării aparatelor de marcat electronice fiscale la sistemul informatic MF-ANAF se poate face prin intermediul contului creat în sistemul Spaţiu Privat Virtual de către aceştia. Distribuitorii autorizaţi şi unităţile acreditate de service pot descărca în bloc până la 1.000 de profiluri de conectare.

Citit 1234 ori Ultima modificare Vineri, 07 Mai 2021 00:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.