Depunerea declarației de beneficiar real, amânată

Depunerea declarației de beneficiar real, amânată
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Guvernul a adoptat, săptămâna trecută, proiectul de Ordonanță de Urgență a Guvernului pentru prelungirea unor termene privind depunerea unor documente prevăzute în sarcina persoanelor juridice înregistrate la Registrul Comerțului, anunță Ministerul Economiei.
Actul normativ stabilește termenul pentru depunerea declarației anuale de beneficiar real în anul 2021 la data de 1 octombrie, indiferent de data aprobării situațiilor financiare anuale. Menționăm că declarația anuală de beneficiar real a fost reintrodusă prin Legea nr. 101/2021, cu termen de depunere de 15 zile de la data aprobării situațiilor financiare anuale. Acest termen scurt a fost introdus chiar în perioada în care persoanele juridice obligate să depună declarația anuală de beneficiar real aprobă situațiile financiare anuale. Acest lucru a generat incertitudine cu privire la obligațiile de declarare ale persoanelor juridice prin raportare la momentul aprobării situațiilor financiare și cel al intrării în vigoare a Legii nr. 101/2021.
Ordonanța de Guvern adoptată răspunde atât nevoii ca, la sfârșitul perioadei de raportare, Registrul beneficiarilor reali să colecteze datele tuturor persoanelor juridice supuse raportării, cât și ca această colectare să aibă loc într-o fereastră de timp previzibilă și rezonabilă, indiferent de momentul aprobării situațiilor financiare anuale, precizează Ministerul Economiei.

Citit 1117 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Iunie 2021 21:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.